LAŽNA FB-STRAN

Ne nasedajte! Ta nagradna igra je lažna

V poplavi nagradnih iger po spletnih omrežjih se jih za veliko izkaže, da so neresnične.
Fotografija: Volkswagen. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Volkswagen. FOTO: Zaslonski posnetek

LJUBLJANA – Zadnje dni se je na družabnih omrežjih pogosto delila nagradna igra, v kateri naj bi nekdo zadel vozilo Volkswagen Arteon R-line 2.0 TDI 4motion DSG 190KS. Na facebook strani Volkswagen Slovenia so 9. maja objavili, kaj je treba storiti, da lahko sodeluješ in kdaj se nagradna igra zaključi. 

Iz marketinga Volkswagen pri Porscheju Slovenija pa so nam sporočili, da gre za lažno facebook stran (prava se imenuje Volkswagen), ki se izdaja, da je njihova, in da nagrade v obliki osebnega vozila ne podarjajo. Zato vam sporočamo žalostno vest: upanja na nov avto je konec. Nagradna igra je lažna.

Podobna lažna nagradna igra se je v preteklosti že pojavila za vozila BMW in Mercedes-Benz. Iz Porscheja svetujejo, da v podobnih primerih greste na izvirno stran in pogledate pretekle objave. Če jih ni, kot je bilo v tem primeru, je to znak, da ne gre za pravo stran. Uradno stran Volkswagen Slovenija lahko na facebooku enostavno prepoznate po modri kljukici zraven profilne slike. Modra kljukica predstavlja preverjeno stran (verified), kar pomeni, da je tudi s strani Facebooka verificirano, da gre za uradno in avtentično stran blagovne znamke. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije