NAKUPOVALNA VROČICA

Bili smo na dražbi finančne uprave, zbralo se je kar 250 ljudi (FOTO)

Objavljeno 01. julij 2020 18.54 | Posodobljeno 01. julij 2020 23.31 | Piše: A. L.

Finančna uprava je na javni dražbi iztržila petkratnik seštevka izklicnih cen za 55 stvari. Med njimi so bila večinoma kolesa.

Kolesa so čakala na nove lastnike. FOTO: A. L.
V Drgančevju v Novem mestu se je v soboto trlo ljudi. Bilo naj bi jih kakšnih 250, pravijo uradni viri. Razlog za zbor pa je bila javna dražba Finančne uprave RS (Furs). 

Javnost je lahko izbirala med 55 predmeti in prav vsi so na koncu našli novega lastnika. Nekateri med njimi so domov odnesli celo več stvari, saj so iz Fursa sporočili, da si je 55 najdenih stvari razdelilo 39 različnih kupcev. Med ponujenimi stvarmi so bila večinoma kolesa, kar 47 jih je bilo, poleg njih pa še skuter, digitalni fotoaparati, tiskalnik, ročna ura in avtomobilska platišča s pnevmatikami.

Tako veliko množico so privabile nizke izklicne cene. ​​Za kolesa so se začele pri 10 evrih, najdražja stvar pa je bila javnosti ponujena za 30 evrov. Vse stvari skupaj, po izklicnih cenah, so bile vredne 760 evrov, a ob takšnem navalu obiskovalcev je bilo jasno, da bodo končne precej višje.

Iz Fursa so sporočili, da so iztržili 3.975 evrov, kar je okoli petkratnik izklicne cene. Najdražje je bilo prodano gorsko kolo, čeprav je bil med ponujenimi izdelki tudi moped, a slabše ohranjen. Tako je rekorder po ceni dvokolesnik na pedale znamke BH Expert, novega lastnika pa je olajšal za 290 evrov.

Iz finančne uprave so sporočili, da je javna dražba potekala tekoče, brez zapletov, na dražbi pa se je za ponujene stvari potegovalo 120 dražiteljev.

Zbrane kupnine ne bodo ostale finančni upravi, ampak bodo okrepile državni proračun.
Deli s prijatelji