JE TO POŠTENO?

Mariborčanu pivo v gostilni zaračunali več kot domačinu

Pivo v steklenici so mu zaračunali 2,70 evra, medtem ko so enako domačinu v isti gostilni prodali za 2,20 evra.
Fotografija: Enak izdelek, dve ceni. Je to pošteno? FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Enak izdelek, dve ceni. Je to pošteno? FOTO: Facebook

BOHINJSKA BISTRICA – Diskriminacija boli. Mariborčan, ki se je mudil v eni od restavracij v Bohinjski Bistrici, meni, da jo je doživel. Na računu je namreč opazil, da so mu pivo v steklenici, 0,5 litra, zaračunali 2,70 evra, medtem ko so enako domačinu v isti gostilni prodali za 2,20 evra. Natakar naj bi mu pojasnil, da nižja cena velja za domačine. »Hrvati vsaj tujcem zaračunavajo višje cene, mi smo pa še do svojih požrešni! Slovenec Slovencu tujec,« je pripisal.

Predstavniki gostilne (ime hranimo v uredništvu) so nam potrdili, da rednim strankam (nekako je razumljivo, da so to domačini, saj se Mariborčan vendar ne pripelje vsak na pijačo k njim) res ponujajo kavo, pivo in točeno vino s popustom, kar je, tako trdijo, tudi javno objavljeno na ceniku. Ta popust pa primerjajo s karticami zvestobe: če jo imaš, si tudi v trgovini deležen popustov, če je nimaš, pač ne.

Nekateri razumejo, drugi ne

Pod objavo razjarjenega obiskovalca restavracije je veliko njegovih somišljenikov, ki so se razhudili nad prakso gostinca in obiskovalcu svetovali prijavo inšpekciji. Ne strinjajo pa se z njim vsi. Eden od komentatorjev je zapisal: »Jaz sicer ne vem, kako je pri gostincih, ampak v našem podjetju damo stalnim strankam tudi kakšen popust, kar mislim, da je pošteno.« Ena od bralk je obiskovalcu priporočila: »Postanite redni gost, pa boste tudi vi plačevali nižjo ceno (preprosto), saj so redni gostje tam vsak dan in ne enkrat na leto.« Nekateri trdijo, da je tudi na Obali ogromno barov, kjer imajo domačini oziroma redne stranke popust, podobno pa je menda tudi ob Zbiljskem jezeru pri Ljubljani.

Naj spomnimo, da smo o podobnih gostinskih praksah poročali tudi iz sosednje Hrvaške, kjer naj bi obiskovalcem več zaračunali na podlagi jezika, ki ga govorijo. Več o tem v članku VIDEO: Tako v Poreču lupijo turiste.


 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije