ODLOČENO JE

Kot strela z jasnega: znano slovensko podjetje gre v stečaj

Objavljeno 13. januar 2020 13.47 | Posodobljeno 16. januar 2020 17.08 | Piše: STA, N. B.

Po Sloveniji imajo 14 trgovin, tudi v večjih nakupovalnih centrih.

Poslovalnice so imeli tudi v večjih trgovskih centrih. FOTO: Google Street View
Trgovina z računalniško, pisarniško in medijsko opremo Comshop gre v stečaj. Sklep o začetku stečajnega postopka je ljubljansko okrožno sodišče sprejelo danes, za stečajno upraviteljico pa imenovalo Tatjano Rupel. Upniki lahko svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice prijavijo najpozneje do 14. aprila.

Predlog za stečaj trgovca z računalniško opremo, ki je jeseni 2015 na lastno pobudo že šel skozi postopek poenostavljene prisilne poravnave, je vložila Finančna uprava RS (Furs), je razvidno iz današnje objave na Ajpesu.

Poslovali so 17 let

Comshop je bil ustanovljen leta 2003 in dolga leta je bila njegova lastnica družba Avtotehna. Zadnji dve leti, od februarja 2018, ga obvladuje Boris Klemerov iz Slovaške.

Podatki o poslovanju Comshopa, ki ima 14 trgovin po Sloveniji, tudi v nekaterih večjih nakupovalnih centrih, so na voljo do leta 2017. Takrat je družba ustvarila dobrih 200.000 evrov čiste izgube, kar je bilo dvakrat manj kot leto prej.
Objava popravka na zahtevo Raing d.o.o.
Slovenska tiskovna agencija (STA) je dne 13. januarja 2020 objavila novico »Comshop v stečaj«, ki jo je povzelo več drugih medijev v slovenskem prostoru. Novica je zavajajoča in škoduje poslovnim interesom gospodarske družbe Raing d.o.o. iz Žalca, zato je nujen popravek objavljene novice v skladu z določili Zakona o medijih.

Novica se nanaša na gospodarsko družbo Comshop d.o.o., ki je imela v Sloveniji fizične trgovine z računalniško, pisarniško in medijsko opremo, gospodarska družba Raing  d.o.o. pa ima v lasti in upravljanju istoimensko spletno trgovino www.comshop.si. Gospodarska družba Raing je že pred časom od gospodarske družbe Comshop d.o.o. odkupila blagovno znamko Comshop in popolnoma neodvisno od nje vzpostavila spletno trgovino www.comshop.si. Gospodarski družbi nista povezani niti lastniško niti poslovno.

Poslovni partnerji in kupci gospodarske družbe Raing d.o.o. so se zaskrbljeno odzvali na objavljeno novico, nekateri tudi s preklicem naročil, zato bi brez objave popravka in razjasnitve dejanskega stanja gospodarski družbi nastala še večja poslovna škoda.
S spoštovanjem, Raing d.o.o. po pooblaščencu, odvetniku Mihaelu Centrihu
Deli s prijatelji