ODPRITE DENARNICO

Koliko bo stal dopust na hrvaškem morju

Ste že rezervirali dopust? Hrvaška je med Slovenci nadvse priljubljena. Izračunali smo, koliko boste odšteli za pot.
Fotografija: Poletne počitnice na Hrvaškem so sila priljubljene med Slovenci. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Poletne počitnice na Hrvaškem so sila priljubljene med Slovenci. FOTO: Reuters

LJUBLJANA, ZAGREB – Najbližja in najbolj priljubljena destinacija za počitnikovanje Slovencev in Slovenk je še vedno sosednja Hrvaška. Kot smo že poročali, so v turistični industriji ter gostinski dejavnosti pred sezono precej dvignili cene.


Če se odpravljate v slovensko Istro ali Kvarner, potem pot ni predolga, za cestnino pa tudi ne boste odšteli prav veliko. Za pot do Umaga na hrvaški strani ni treba plačati nič, če pa se, denimo, odpravite do priljubljenih kampov slovenskih državljanov, Banjol pri Puli, bo cestnina na hrvaški strani po izračunu Via Michelina znašala 5,55 evra. Skupno za pot 30 evrov, če že imate slovensko vinjeto. V nasprotnem primeru za potovanje po slovenskih avtocestah potrebujete še to. 

Za otoke v Dalmaciji okoli osem ur vožnje

Za odhod proti Dalmaciji si boste morali vzeti nekaj več ur, hkrati boste morali odpreti denarnico. Plaža Sakarun je ena najbolj priljubljenih in prijetnih na hrvaških otokih. Zaradi oddaljenosti tudi ni tako velike gneče kot kje drugje. Neposredno ob tej plaži ni prenočišč, spite lahko kje drugje na Dugem otoku in se na plažo vozite z avtom, s turističnim vlakcem ali kolesom. 


Za pot do Dugega otoka boste potrebovali najmanj osem ur. Za izhodišče smo vzeli Celje, od koder do Zadra pot večino časa vodi po avtocesti. Skupno nekaj več kot 400 kilometrov do Zadra, cestnina nekaj manj kot 10 evrov in po izračunih Via Michelina za gorivo okoli 40 evrov v eno smer. K temu prištejemo še vožnjo s trajektom iz Zadra do Brbinja na Dugem otoku: vožnja traja dobro uro in pol, cena v eno smer za en avto in dve osebi pa 210 hrvaških kun ali 29 evrov). Torej za pot do Dugega otoka z avtomobilom potrebujete približno 100 evrov v eno smer.
 
Južni sosedje ponujajo obilico nastanitev, v glavni sezoni (junij, julij, avgust) pa lahko cene strmo narastejo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije