SAMSUNG GALAXY S10

FOTO in VIDEO: Prvega ste kupili za 530 evrov, za novega boste odšteli krepko več

Z vsakim modelom pridejo inovacije, izboljšana tehnologija in pa tudi višja cena. Predstavljamo nove mobilne telefone proizvajalca Samsung.
Fotografija: Po vrsti gredo Samsung Galaxy S10e, S10, S10+ in Samsung Galaxy S10 5G. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Po vrsti gredo Samsung Galaxy S10e, S10, S10+ in Samsung Galaxy S10 5G. FOTO: Reuters

Oboževalci mobilnih telefonov imajo razlog za veselje. Samsung je na nedavnem dogodku predstavil novo generacijo telefonov serije Galaxy. Tokrat so ob črko S postavili še desetico, javnosti pa ponudili štiri različice: S10e (128 GB), S10 (128 GB in 512 GB), S10+ (512 GB in 1 TB) in S10 5G.

Uradno Samsungovo predstavitev si je na spletu ogledalo že prek šest milijonov ljudi, skozi posnetek pa nas pospremi ženski glas, ki v pripovedi uporablja besede, kot so revolucionarno, inovacije, izstopanje, brezmejen ...


Nova serija se ponaša z neskončnim zaslonom Amoled, ki obkrožuje tudi prednji kameri. Pod zaslonom se skriva ultrasonični čitalnik prstnih odtisov, telefon je opremljen s petimi kamerami (dve na prednji strani in tri na zadnji), ki ustvarjajo natančne posnetke, da bodo kljub morebitnim tresljajem videti, kot bi jih ustvarili s popolnoma mirno roko. Procesor je bistveno hitrejši, se hvali proizvajalec, kar omogoča gladko delovanje operacijskega sistema, baterija pa naj bi zdržala ves dan. Ko smo že pri bateriji: s serijo S10 bo mogoče brezžično polniti druge naprave. Nekaj novosti je tudi pri brezžični povezavi wifi.

Do tisočak

Razkrili so tudi cene (navajamo cene za najcenejše različice): Galaxy S10e čez lužo stane v prosti prodaji od 749,99 dolarja, S10 od 899,99 dolarja, S10+ pa 999,99 dolarja, je razvidno z uradne spletne strani Samsung. Po podatkih Samsungovega centra bo mobilniki v prosti prodaji pri nas stali 750, 899,99 in 999,99 evra. Za najdražjo različico S10+, ki ima 1 TB prostora za shranjevanje aplikacij, fotografij, dokumentov in drugega, bo treba iz denarnice potegniti 1599 evrov.

Če primerjamo s prvo serijo Samsunga Galaxy S, ki je luč sveta ugledala daljnega leta 2010, je najcenejši model S10e dražji za 220 evrov, S10 360, S10+ pa stane skoraj dvakrat toliko kot prva izdaja Galaxy S v Sloveniji.

Zložljivi telefon za skoraj dva tisočaka

Samsung ima v rokavu še enega aduta: poleg serije Samsung Galaxy S10 so za 26. april napovedali prodajo mobilnega telefona Samsung Galaxy Fold. Kot izhaja iz imena, je njegova bistvena lastnost zložljivost. Ko ga uporabnik raztegne, nastane iz mobilnika s 4,6-palčnim zaslonom tako rekoč tablica diagonale 7,3 palca.


Vsekakor se zdi zložljvost praktična, saj lahko tak mobilnik pospravimo v žep, a v oči bode njegova cena. Za »hibrid« Fold bo treba odšteti najmanj 1980 dolarjev. Če preračunamo čez palec, bi lahko ugotovili, da za ta tak denar lahko kupimo čisto soliden računalnik, mobilni telefon in tablico ...

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas