Finsko zadržana predstavitev nokij

HMD Global je pokazal bondovsko nokio 8.3 5G, srednje- in nižjerazredna modela 5.3 in 1.3 ter retro telefon 5310; na voljo bo tudi globalna podatkovna storitev.
Fotografija: Družina novih nokij FOTOGRAFIJE: HMD Global
Odpri galerijo
Družina novih nokij FOTOGRAFIJE: HMD Global

Nokia oziroma HMD Global, ki ima v lasti blagovno znamko mobilnih telefonov, je prav po finsko zadržano predstavila najnovejše naprave: veliki šefi niso nastopali na odru z bombastičnim šovom, ampak v skladu s koronavirusnimi smernicami sami v svojih pisarnah oziroma hodnikih na sedežu Nokie v Espooju.

Novo nokio 8.3 oglašujejo kot globalni telefon 5G.
Novo nokio 8.3 oglašujejo kot globalni telefon 5G.
Je bil pa zato video za novo nokio 8.3 5G toliko bolj spektakularen, saj v njem nastopa Lashana Lynch, agentka Nomi iz najnovejšega filma o tajnem agentu Jamesu Bondu, ki naj bi premiero doživel novembra.
 

Novi telefoni


Nokia 8.3 je prvi Nokijin telefon 5G, ki je pripravljen za delovanje po vsem svetu, saj ga po besedah Juha Sarvikasa, direktorja proizvodov pri HMD Global, »odlikuje največje število radijskih frekvenc 5G – od 600 MHz pa do 3,8 GHz«. V elegantno oblikovani nokii 8.3, ki bo na voljo v barvi polarne noči, tiktaka hitri srednjerazredni snapdragon 765 5G, opremljena pa je s štirioko kamero 64 MP (standardna, ultraširokokotna, makro in globinska), razvito v sodelovanju z nemškim Zeissom. Cena telefona z razkošnim 6,8-palčnim zaslonom, 6 GB delovnega pomnilnika in 64 GB shrambe je postavljena na 600 evrov.


Štiri kamere, le da s precej nižjo ločljivostjo in brez Zeissove optike, ima tudi nokia 5.3, katere cena se bo gibala okoli dvesto evrov. Ponaša se z novim procesorjem snapdragon 665, 6,5-palčnim zaslonom in zmogljivo baterijo. Za spodnji del ponudbe bo poskrbela stoevrska nokia 1.3, opremljena z olajšanim operacijskim sistemom android 10 go, namenjenim za manj zmogljive naprave. Nokii 8.3 in 5.3 imata seveda naloženo zadnjo različico androida 10, pri HMD Globalu pa obljubljajo redne posodobitve. Nostalgični Finci so za konec predstavili še retro nokio 5310, ki bo nezahtevne uporabnike razveseljevala za približno 40 evrov.
 

Nova storitev


HMD Global, ki je napovedal širitev na brazilski trg, se odpravlja tudi na trg storitev, in sicer omogoča podatkovno gostovanje HMD connect global, s katerim bodo uporabniki na potovanju koristili dodatno podatkovno sim-kartico in ohranili nadzor nad podatkovnimi naročninami. Storitev je na voljo v 120 državah, v paketu za 19,95 evra pa bosta »globalna« sim-kartica in en gigabajt podatkov. Štirinajstdnevni paket gostovanja stane 9,95 evra. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije