Zlorabljeni Slovenci: privabijo vas z zaslužki, na koncu pa ostanete brez denarja

»Obljube o zaslužkih so seveda prenapihnjene in izmišljene.«
Fotografija: FOTO: Guliver, Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver, Getty Images

Na nas se je obrnil bralec, ki je domnevno na naši spletni strani opazil intervju z znanim slovenskim milijonarjem. Ta je govoril o nekem finančnem produktu, ki da omogoča res dober zaslužek. Bralec je kliknil povezavo, se registriral na neki spletni strani in nakazal 250 evrov. Naslednji dan se je odločil zadevo preveriti in je poklical k nam v redakcijo, ali gre za resnično zadevo. Žal ni šlo. Kako bo z njegovim denarjem, pa je vprašanje.

Opozorila o tovrstnih produktih je pred dnevi izdal portal Varni na internetu. Nekateri namreč, da bi pridobili nove stranke, predvsem pa prišli do njihovega denarja, v zadnjih tednih zlorabljajo tudi grafične podobe medijskih spletnih strani in tako poskušajo prikazati, da gre za verodostojne vire, kar pa ne drži (bodite pozorni na URL-naslov strani!). Pri tem zlorabljajo imena znanih Slovencev, kot so Samo Login, Melania Trump, Jan Plestenjak in podobno.

Za izplačilo bi dodatni denar

Varni na internetu so na spletni strani zapisali: »Obljube o zaslužkih so seveda prenapihnjene in izmišljene. V teoriji je sicer mogoče, da bi nekdo kaj zaslužil, vendar pa so to redke izjeme, praktično vsi uporabniki izgubijo vse, kar so vložili. Pa tudi če kdo kaj zasluži, si je zasluženi denar praviloma nemogoče izplačati, saj si ponudniki vedno znova izmišljajo razloge, zakaj vam denarja ne morejo nakazati. Še več, včasih pred obljubljenim izplačilom od uporabnikov zahtevajo dodatna vložena sredstva, po prejemu teh pa enostavno prenehajo komunicirati.«

Kaj lahko storim?

Odvisno, kako ste opravili nakup. Če s kreditno kartico, v banki vložite reklamacijski zahtevek, svetujejo na prej omenjenem portalu. Če po povzetju, lahko zadevo zgolj prijavite na tržni inšpektorat ali pa goljufijo policiji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije