MED RJUHAMI

To so najboljši položaji za zanositev

Ali pomaga ženski orgazem? Kaj pa dvignjene noge po seksu?
Fotografija: Kateri so najboljši položaji za zanositev? FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Kateri so najboljši položaji za zanositev? FOTO: Thinkstock

Kamasutra sicer ni stoodstotno zagotovilo za nosečnost, pomaga pa, pravijo strokovnjaki. Če se torej s partnerjem trudite zanositi, in če bi radi, da vam to uspe čim prej, vam nikakor ne bo škodilo, da najprej popestrite dogajanje med rjuhami in preizkusite kakšen nov položaj.

Kateri so torej najboljši položaji za zanositev? O tem sicer kroži veliko teorij, največkrat so te povezane z vzpostavitvijo gravitacije, ki naj bi pomagala spermijem do pravega cilja. Najboljši položaji naj bi tako bili:
  • noge na njegovih ramenih
  • misijonarski položaj 
  • ženska zgoraj
  • od zadaj
  • na boku
Več seksa, več možnosti za nosečnost. FOTO: Katarzynabialasiewicz Getty Images/istockphoto
Več seksa, več možnosti za nosečnost. FOTO: Katarzynabialasiewicz Getty Images/istockphoto

Ali ženski orgazem pomaga?

Veliko je teorij tudi o tem, kako na zanositev vpliva ženski orgazem. Dokazov, da ima kakršen koli vpliv, za zdaj še ni, pravijo pa, da nežni krči lahko pomagajo pri gibanju spermijev preko materničnega vratu naprej do jajcevodov in jajčnikov. To pot seveda opravijo tudi brez ženskega orgazma.

Mnogi trdijo tudi, da je s položajem mogoče vplivati tudi na to, ali bo spočet fantek ali punčka. Te vraže, ki so največkrat bolj plod domišljije ali srečnih naključij (znanstvenih dokazov o tem pač ni), pravijo, da mora biti pri seksu ženska zgoraj, če želita punčko, če fantka, pa obratno.

FOTO: Thinkstock
FOTO: Thinkstock

Dvignjene noge po seksu
Tudi to zagotovo ne škodi, pravijo. Z dvignjenimi nogami bi ženska poskrbela, da bo seme dlje časa ostalo v njej, kot če bi takoj vstala. To mnogokrat strokovnjaki priporočajo parom, ki ne morejo zanositi: naj po spolnem odnosu ženska leži še vsaj 10 minut, pod boke pa naj si podloži blazino. 

Parom, ki se odločijo za zanositev, povprečno uspe po okoli 12 mesecih, če imajo redne spolne odnose brez kontracepcije in so brez težav s plodnostjo. Seveda jih je tudi ogromno takih, ki jim uspe že v prvem poskusu. Eno je gotovo: več seksa, več možnosti, da boste zanosili. 


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije