IGRAČKA

Telefon za igričarje

Razer phone 2 je namenjen igralcem, ki bodo cenili njegov 120-herčni zaslon in odličen zvok; zmogljivost se da prilagajati, fotografija pa bi bila lahko boljša.
Fotografija: Vpadljiv osvetljen logotip FOTO: Staš Ivanc
Odpri galerijo
Vpadljiv osvetljen logotip FOTO: Staš Ivanc

Razer je ime, ki v gamerskem svetu nekaj pomeni, saj izdelujejo vrhunsko periferno računalniško opremo za igričarje, kot so miške, tipkovnice in slušalke pa tudi igričarske prenosnike, tablice in od leta 2017 še gamerske pametne telefone. Lani je predstavil novo, nadgrajeno različico svojega telefona, imenovano preprosto razer phone 2.
 

Vpadljiva škatla


Od običajnih telefonov izstopa že na prvi pogled, saj je izrazito oglat pa tudi velike robove okoli zaslona ima, še posebno na spodnjem in zgornjem delu. A z razlogom: tam se skrivajo veliki in močni, predvsem pa zelo kakovostni zvočniki, ki poskrbijo za odličen stereo zvok, s pomočjo tehnologije dolby atmos pa poskrbijo za precej prepričljiv virtualni prostorski zvok.

Asphalt 9 na razerju teče super gladko.
Asphalt 9 na razerju teče super gladko.

A kljub mrežici, ki prekriva zvočnike, je razer phone 2 vodoodporen po standardu IP67, kar pomeni, da zdrži pol ure pod vodo meter globoko. Na hrbtni strani je velik Razerjev logotip, ki se ob uporabi telefona osvetli v tipični zeleni barvi, lahko pa izberemo tudi druge barve, da se že od daleč vidi, da imamo v rokah razerja.
 

Gamerski zaslon


Glavni adut poleg zvoka razer phona 2 je njegov zaslon: gre za 14,5-centimetrski (5,72-palčni) zaslon z ločljivostjo 1440 x 2560 točk (16:9) in s tehnologijo IPS, ki omogoča visoke frekvence osveževanja in kratke odzivne čase. Osvežuje se s 120 Hz, kar je dvakrat hitreje od večine telefonov, odzivni čas je finih 8 ms. Ker znotraj tiktaka Qualcommov osemjedrni procesor snapdragon 845 v navezi z osmimi gigabajti rama, to v praksi pomeni popolnoma gladko sliko, še posebno pri igricah, ki podpirajo tako hitre zaslone.


Seveda Razer ne bi bil Razer, če uporabniku ne bi omogočil tudi nekaj gamerskega t. i. tweakanja oziroma finega nastavljanja: v razdelku game booster v aplikaciji cortex lahko nastavljamo hitrost procesorja, ločljivost in frekvenco osveževanja zaslona za vsako igro posebej, cortex pa nam ponuja tudi nekaj najbolje optimiziranih iger.
 

Brez kompromisov ne gre


Razer phone 2 se dobro obnese tudi kot povsem običajen pametni telefon, ima pa kakšno pomanjkljivost. Največja je precej povprečna kamera: saj ne, da ne zna narediti dobrih fotografij in videa, ampak v zgornjem razredu obstajajo veliko boljše kamere. Že vmesnik je precej zastarel in okoren, leči (standardna in telefoto, ki omogoča dvakratno povečavo) imata malce težav z ostrenjem, tako da so slike pogosto malce zamegljene.

...
...

Nočni posnetki po drugi strani sploh niso slabi. Baterija s kapaciteto 4000 mAh ob običajni uporabi brez težav zdrži ves dan in še malo, a ko začnemo igrati igre, se začne hitro prazniti. To je pričakovano, saj visoka frekvenca osveževanja zaslona zahteva energijski davek. Razerjev telefon se ponaša s hitrim in brezžičnim polnjenjem, ima pa tudi tehnologijo hlajenja vapor chamber, ki jo poznamo iz sveta grafičnih kartic in ki toploto s procesorja razprši po celotni zadnji strani ter omogoča učinkovitejše hlajenje. Klasičnega avdio izhoda nima, je pa priložen adapterček.


Shrambe je le 64 GB, a jo je mogoče s spominsko kartico sd razširiti na en terabajt. Razer phone 2 res ni za vsakogar, a hardcore gamerji bodo znali ceniti njegove zmogljivosti. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije