Tarče kiberkriminalcev

Varnostni strokovnjaki napovedujejo še več napadov na banke, finančne mehanizme in spletne trgovine.
Fotografija: Še bolje se bo treba zaščititi. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Še bolje se bo treba zaščititi. FOTO: Guliver/Getty Images

Po napovedih strokovnjakov varnostne družbe Kaspersky bodo leta 2020 kibernetski kriminalci usmerili pozornost na aplikacije za investiranje, spletne sisteme za procesiranje finančnih podatkov in kriptovalute. Finančno usmerjeni kiberkriminalci bodo dejavni v preprodaji orodij in podatkov za dostop do infrastrukture bank in pri razvoju novih različic zlonamerne mobilne programske opreme.


Leto 2019 je zaznamoval obsežen razvoj finančne industrije in s tem tudi način delovanja finančnih kiberkriminalcev. Pri družbi Kaspersky zato predvidevajo, da bodo leta 2020 tarče finančno-tehnološka podjetja. Aplikacije za mobilno investiranje so čedalje bolj priljubljene in to bodo izkoristili tudi kiberkriminalci. Vse aplikacije ne uporabljajo najboljših varnostnih rešitev, kot sta večstopenjsko preverjanje avtentičnosti ali varna povezava. In prav to so luknje, ki jih s pridom izkoriščajo.

Napovedujejo tudi razvoj novih mobilnih bančnih trojanskih konjev in izsiljevalskih virusov, ki se bodo lotevali predvsem manjših bank in finančnih ustanov, saj gre za žrtve, ki so pripravljene plačati odkupnino, namesto da bi izgubile podatke. Pričakujejo tudi še več napadov na spletne sisteme za procesiranje plačil, se pravi na spletne trgovine. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije