OBSEŽNA DELA

Spremembe pri voznih redih: namesto z vlakom bo treba z avtobusom

Slovenske železnice zaradi vlaganj in del na nekaterih železniških progah spreminjajo vozni red. 
Fotografija: Preverite vozni red, preden greste na pot. FOTO: B. F.
Odpri galerijo
Preverite vozni red, preden greste na pot. FOTO: B. F.

LJUBLJANA – Od 19. julija bo za potnike, ki se vozijo z vlakom iz smeri Celja ali proti Celju, precej sprememb. Kot so sporočili iz Slovenskih železnic (SŽ), bo vse do začetka decembra na progi Celje–Laško–Rimske Toplice spremenjen vozni red ali urejen nadomestni prevoz.

»Slovenija je sredi velikih investicijskih vlaganj v železniško infrastrukturo. Največja gradbišča so na severovzhodu Slovenije, kjer se hkrati izvajajo štirje projekti, s katerimi bo posodobljenih 45 kilometrov železniških tirov in devet postaj, na teh odsekih pa bodo odpravljeni tudi manj zavarovani železniški prehodi ter postavljene protihrupne ograje v skupni dolžini 17,5 kilometra. Zaradi obsežnih gradbenih del in zapor proge med postajami Celje–Laško–Rimske Toplice bo v času od 19. julija do 8. decembra 2018 na odsekih štajerske proge prilagojen tudi vozni red vlakov, namesto nekaterih vlakov pa bo uveden nadomestni avtobusni prevoz,« so zapisali pri Slovenskih železnicah. 
 

Nadomestni avtobusni prevoz

Med postajami Zidani Most–Rimske Toplice–Laško–Celje bo več vlakov nadomestil avtobusni prevoz. Prav tako bodo avtobusi železniški promet nadomestili med postajami Celje–Laško–Rimske Toplice–Zidani Most.

Zaradi del bodo namesto vlakov IC in ICS avtobusi vozili tudi na relaciji Ljubljana–Celje in obratno. Vsi nadomestni prevozi bodo direktni, brez postankov na vmesnih postajah, so izpostavili na železnicah. Nadomestni avtobusi bodo imeli postanke v Ljubljani na ploščadi pri tiru 1, v Celju pa na zunanji strani postaje, pri avtobusnemu postajališču.
 

Spremembe pri vlakih Ljubljana–Hodoš, Ljubljana–Maribor in obratno

Organizacija voženj bo spremenjena tudi na relaciji Ljubljana–Hodoš ter Ljubljana–Maribor in obratno. Spremenjeni bodo tudi termini. Tako bo, denimo, vlak Emona med Ljubljano, Mariborom in Dunajem po novem voznem redu iz Ljubljane odpeljal 13 minut prej kot doslej, in sicer ob 15.47.
 

Ukinjeni vlaki

Vožnje vlaka na relaciji Laško–Celje ter Celje–Sevnica bodo medtem ukinjene, enako tudi vse vožnje muzejskega vlaka na relaciji Celje–Podčetrtek in obratno.

SŽ spreminja tudi organizacije voženj na relaciji Zidani Most–Šentilj. Po novem bodo te povezave s prestopom v Mariboru. Vse spremembe lahko najdete na spletni strani Slovenskih železnic na TEJ POVEZAVI

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije