KONEC UGODNOSTI

Slovenec doživel hladno prho, ukinili brezplačne SMS-e

Potem ko plača položnice, mu ne ostane veliko.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay

LJUBLJANA – Se še spominjate pošiljanja telefonskih sporočil prek spleta? Ne glede na to, da si večina Slovencev – ob vsej poplavi takšnih in drugačnih ugodnih paketov različnih ponudnikov – ne predstavlja več, da bi za poslane esemese morali dodatno plačevati, se je očitno še našel kdo, ki je uporabljal aplikacijo portala najdi.si, ki je omogočala brezplačno pošiljanje sporočil prek interneta. 

Na enem izmed slovenskih forumov je uporabnik potožil, da je v teh dneh omenjeni portal takšno možnost ukinil. »Pozna kdo, prosim, kakšno drugo univerzalno brezplačno rešitev, da ni treba vedeti, ali prejemnik ima storitev ali ne (zaželeno s stacionarnega računalnika, ker hitreje tipkam kot na mobilniku, a ni obvezno)?« je še zapisal Slovenec, ki se je znašel v zadregi.

»Preklopi v 21. stoletje«

Nekateri uporabniki so se čudili, zakaj bi nekdo v današnjem času sploh še potreboval takšno storitev. »Preklopi v 21. stoletje. Esemese prek interneta smo pisali okrog leta 2000,« mu je zabrusil eden od njih.

Odgovor pa je marsikoga presenetil: »Žal si za svoj zaslužek lahko privoščim samo hrano, ker mi od 400 zasluženih evrov vse razen 100 evrov pobere država za prispevke, davke, položnice in druge 'domislice'.« Kot je dodal, ravno zato plačuje paket za približno 0,25 evra na mesec, v katerem pa žal ni brezplačnih sporočil.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije