Razgrabljeni zabojčki

V času epidemije koronavirusa so potrošniki zasuli tudi spletne ponudnike doma pridelane hrane in zelenjave.
Fotografija: V Zadrugi Dobrina so sestavili tri različno velike zabojčke zelenjave in sadja. FOTO: Zadruga Dobrina
Odpri galerijo
V Zadrugi Dobrina so sestavili tri različno velike zabojčke zelenjave in sadja. FOTO: Zadruga Dobrina

Stanje v torek: po novem urniku dostavljamo zabojčke. Dostave bodo potekale do torka do petka po mestnih četrtih Ljubljane ter po ostali Sloveniji. Prevzem v Šiški bo mogoč že v torek. Za druge kraje preverite na zemljevidu, kdaj je načrtovana dostava. Dostava prek GLS bo v četrtek. Prevzem abonentskih zabojčkov bo v petek,« se glasi obvestilo podjetja Zeleni zabojček, ki že deset let dostavlja izključno ekološko, lokalno hrano.

Gajbica.si ponuja vrsto različnih kombinacij. FOTO: Gajbica.si
Gajbica.si ponuja vrsto različnih kombinacij. FOTO: Gajbica.si
V teh dneh imajo polne roke dela, podobno kot preostali ponudniki sadja in zelenjave na dom preprosto ne zmorejo ustreči vsem željam in potrebam. Ker je povpraševanje veliko večje od zmogljivosti, občasno celo zaprejo spletne trgovine in dostavljajo samo že sestavljene zabojčke. Kadra je premalo, logistika dostave pa zahtevna, zato so jo v teh dneh tudi nekoliko spremenili.

Nekateri ponujajo le lokalno pridelano sadje in zelenjavo. FOTO: Guliver/Getty Images
Nekateri ponujajo le lokalno pridelano sadje in zelenjavo. FOTO: Guliver/Getty Images
Če ste si morda pred obdobjem izolacije vsebino zabojčka izbrali sami, zaradi zgoraj naštetih razlogov v Zelenem zabojčku ponujajo tri velikosti zabojčkov. Mali, v katerem je najmanj sedem pridelkov, denimo solata, krompir, čebula, korenje, kislo zelje, jabolka, kaki, stane približno 11 evrov (cena se malo spreminja in lahko, kot pojasnjujejo, odstopa navzgor ali navzdol do 5 odstotkov). Cena srednjega zabojčka z osmimi izdelki je slabih 16 evrov, velikega z najmanj devetimi pa 21,50 evra. Zabojčke lahko prevzamete ob četrtkih na dveh lokacijah v Ljubljani, in sicer na Smrekarjevi 3 v Šiški med 6. in 23. uro in na Ekološki kmetiji Studen v bližini BTC med 7.30 in 20. uro.
 

Lokalno sadje in zelenjava


Na spletni strani Zadruge Dobrina, ki dostavlja zabojčke trenutno le v Mariboru in bližnji okolici (Hoče, Slivnica, Fram, Duplek in Lenart), zaradi povečanega obsega naročil naročnike obveščajo o težavah z dostavo in prosijo za strpnost. »Zaradi prevelikega števila prejetih naročil je v spletni prodajalni na voljo le naročanje na zabojčke z lokalnim sadjem in zelenjavo,« so zapisali. Po druge izdelke, ki jih ponujajo, bo treba v njihovo trgovino na Gosposki v Mariboru.


Kot so še zapisali, bodo zabojčke dostavljali v sredo med 8. in 18. uro, v skrajnem primeru še v četrtek in petek. Razdelili so jih na kilograme, najmanjši, v katerem je trenutno devet izdelkov (krompir, čebula, korenje, solata, zimski radič, rdeča redkvica, kislo zelje, česen in radič), je težak tri kilograme in stane 9 evrov. Srednji je poleg naštetega obogaten z mlado čebulo, regratom, porom in hrenom, težak je pet kilogramov in stane 13 evrov. Največji ima 8 kilogramov in nekaj več gramov zelenjave in sadja, stane 19 evrov.
 

Število naročil preseženo


»Število naročil na dan je doseženo,« obveščajo na spletni strani Gajbica.si in še, da spletno trgovino spet aktivirajo naslednji dan ob 12. »Do nadaljnjega zaradi prevelikega obsega dela in zagotavljanja kakovosti dostavljamo samo z lastno dostavo. Cenik je prilagojen glede na oddaljenost kraja od naše baze. Strošek dodajamo, saj smo bili zaradi povečanega obsega dela primorani okrepiti ekipo (na pomoč so priskočili ljudje, ki so trenutno brez dela) in združiti moči z zunanjimi partnerji za dostavo.« S poštnino 3,90 evra dostavljajo tako po Ljubljani s širšo in bližnjo okolico kot po Štajerskem in Gorenjskem.


Ponujajo vrsto različnih kombinacij, zelenjavna gajbica stane od 13,90 do 18,90 evra, za sadno je treba odšteti od 15,90 do 29,90 evra, za mešano pa od 15,50 do 23,90 evra. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije