DVOJČKI IN TROJČKI

Pripravite se na podražitev, udarila vas bo februarja

Bralcu se bo trojček pri Telemachu podražil za dva evra.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Novo leto, nove podražitve ... Telemach je svoje uporabnike pisno obvestil, da bo s februarjem »spremenil« cene naročniških paketov (na njegovi spletni strani je obvestilo datirano z 31. 12. 2018).

Za našega bralca, ki je do zdaj imel paket Silver 2, se bo ta podražil za dva evra, kar pomeni, da bo naročnina znašala okoli 40 evrov. Telemach se sicer hvali, da mu bodo povečali oglaševano hitrost interneta s 40 na 50 megabitov na sekundo, na voljo pa bo tudi nekaj novih programov. Bralca jezi, saj gre za že drugo podražitev v letu dni: »Lani februarja so podražilli za dva evra, letos pa bodo to spet storili. Pa sploh nimam potrebe po večji hitrosti interneta. Realni ali oglaševani.« Ne razume, kako je mogoče, da se tako velike podražitve dogajajo tako na hitro.

Obvestilo, ki ga je prejel bralec. FOTO: Bralec poročevalec
Obvestilo, ki ga je prejel bralec. FOTO: Bralec poročevalec

Telemach sicer naročnike v drobnem tistku pouči, da tisti, ki se s predlaganimi spremembami ne strinjajo, lahko odstopijo od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni.

Kaj pa če imamo njihovo terminalsko opremo? »Naročnik, ki je ob sklenitvi naročniškega razmerja prejel terminalsko opremo po akcijski ceni, lahko pri odstopu od naročniške pogodbe pred potekom vezave izbira, ali bo operaterju povrnil znesek, ki ustreza sorazmernemu delu celotne vrednosti prejete terminalske opreme, in prejeto terminalsko opremo obdržal ali bo vrnil terminalsko opremo v stanju, v kakršnem mu je bila izročena, in plačal uporabnino za čas uporabe terminalske opreme, operater pa mu bo vrnil kupnino,« pojasnjujejo pri Telemachu. Če imate do Telemacha kakšne neporavnane obveznosti, boste te vsekakor morali poravnati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije