PAMETNI TELEFON

Preklopnik malo drugače

Korejski proizvajalec elektronike LG je ponudil zanimiv odgovor na drage in občutljive telefone s prepogljivim zaslonom.
Fotografija: Dvozaslonski LG G8X thinq FOTO: LG
Odpri galerijo
Dvozaslonski LG G8X thinq FOTO: LG

Korejski LG je predstavil pametni telefon G8X thinq, ki je odgovor na drage in precej občutljive telefone s prepogljivim zaslonom. Pri LG so zadevo rešili zelo enostavno: njihov zaslon se ne prepogiba, ampak se za kar 360 stopinj zavrti ovitek, v katerem je dodatni zaslon.

Uporabnik tako dobi telefon z dvema enako velikima, 6,4-palčnima oled zaslonoma in polno večopravilnostjo, kar pomeni, da lahko brez posebnih dodatnih ukazov uporabljamo po dve aplikaciji hkrati, kar je še kako uporabno, če želimo imeti na enem zaslonu odprto poštno aplikacijo, na drugi pa urejevalnik besedila.

Dobro je videti tudi igralni način, pri katerem spodnji zaslon uporabljamo kot kontroler, na zgornjem pa teče igrica. Pa tudi tedaj, ko uporabljamo samo eno aplikacijo, lahko uporabimo drugi zaslon: denimo pri pregledovanju fotografij, ko želimo povečati sliko in se nam ta prikaže na drugem zaslonu.

Dvozaslonski LG je po specifikacijah popolnoma premijski (hitri procesor snapdragon 855, 6 GB rama in 128 GB shrambe), kar se tiče fotografije, pa ga bo treba še preizkusiti. Še posebno luštno je to, da lahko G8X uporabljamo kot navaden (enojni) telefon, saj ga preprosto vzamemo iz ovitka, drugi zaslon pa uporabljamo le tedaj, ko ga res potrebujemo. Tudi cena je zelo konkurenčna: pri nas bo stal približno 900 evrov, kar je na ravni primerljivih premijskih telefonov – z enim zaslonom. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije