LISTERIOZA

Pozor, če imate doma to tlačenko, je ne jejte

Če ste jo zaužili in ste dobili povišano temperaturo, ki jo spremlja glavobol, takoj poiščite zdravniško pomoč in zdravnika obvestite o zaužitju.
Fotografija: Tako je videti pakiranje odpoklicane tlačenke. Bodite pozorni na lot (če je odtisnjen lot 43, je ne zaužijte). FOTO: Uprava RS za varno hrano, veterino in varstvo rastlin
Odpri galerijo
Tako je videti pakiranje odpoklicane tlačenke. Bodite pozorni na lot (če je odtisnjen lot 43, je ne zaužijte). FOTO: Uprava RS za varno hrano, veterino in varstvo rastlin

LJUBLJANA – Če imate doma to tlačenko – podrobnosti, za katere lote gre, najdete spodaj v okvirju –, je ne zaužijte, opozarja Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR). V njej je bila namreč ugotovljena Listeria monocytogenes, ki predstavlja tveganje za potrošnike. Za vračilo izdelka, ki ga morda še imate doma, se obrnite na mesto nakupa oziroma na proizvajalca. 
 

Kaj narediti, če ste izdelek že zaužili?


»Osebe, ki so izdelek zaužile in pri katerih so se pojavili simptomi, kot je povišana telesna temperatura, ki jo lahko spremlja glavobol, naj takoj poiščejo zdravniško pomoč in zdravnika obvestijo o zaužitju tega izdelka,« svetuje omenjena uprava. Še posebej naj bodo na simptome pozorni nosečnice, starejše osebe in osebe s slabim imunskim sistemom. Simptomi so lahko znak listerioze, ki ima lahko nekaj tednov dolgo inkubacijsko dobo. 



Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije