LISTERIOZA

Pozor, če imate doma to tlačenko, je ne jejte

Objavljeno 30. oktober 2019 21.59 | Posodobljeno 30. oktober 2019 22.42 | Piše: A. L.

Če ste jo zaužili in ste dobili povišano temperaturo, ki jo spremlja glavobol, takoj poiščite zdravniško pomoč in zdravnika obvestite o zaužitju.

Tako je videti pakiranje odpoklicane tlačenke. Bodite pozorni na lot (če je odtisnjen lot 43, je ne zaužijte). FOTO: Uprava RS za varno hrano, veterino in varstvo rastlin
LJUBLJANA – Če imate doma to tlačenko – podrobnosti, za katere lote gre, najdete spodaj v okvirju –, je ne zaužijte, opozarja Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR). V njej je bila namreč ugotovljena Listeria monocytogenes, ki predstavlja tveganje za potrošnike. Za vračilo izdelka, ki ga morda še imate doma, se obrnite na mesto nakupa oziroma na proizvajalca. 
 

Kaj narediti, če ste izdelek že zaužili?


»Osebe, ki so izdelek zaužile in pri katerih so se pojavili simptomi, kot je povišana telesna temperatura, ki jo lahko spremlja glavobol, naj takoj poiščejo zdravniško pomoč in zdravnika obvestijo o zaužitju tega izdelka,« svetuje omenjena uprava. Še posebej naj bodo na simptome pozorni nosečnice, starejše osebe in osebe s slabim imunskim sistemom. Simptomi so lahko znak listerioze, ki ima lahko nekaj tednov dolgo inkubacijsko dobo. 

Živilo
Tlačenka

Tržni imeni
Tlačenka MINI »okus nad okusi«
Tlačenka MAXI »okus nad okusi«

Proizvajalec
KZ LAŠKO, z. o. o.
Sevce 16
3272 Rimske Toplice

Pakiranje
plastično pakiranje

Serija/Lot
43 (oba proizvoda imata identičen lot)

Rok uporabe
vsi roki


Deli s prijatelji