PAMETNO NAKUPOVANJE

Popuste izkoristimo za kakovostne kose

Pripravimo se na nizke cene, ki jih prinaša črni petek.
Fotografija: Popuste izkoristimo za osvežitev garderobe, naj nas ne odnesejo v psihozo.
Odpri galerijo
Popuste izkoristimo za osvežitev garderobe, naj nas ne odnesejo v psihozo.

Ljubiteljice estetike, lepih oblačil in mode so največkrat tudi ljubiteljice nakupovanja. Če nakupe spremljajo dobri popusti, pa se zapravljivki dan zdi popoln. In eden takšnih je lahko črni petek, a le če se nanj premišljeno pripravimo. Hitro se namreč lahko zgodi, da nas nizke cene zavedejo, denarnica se v nekaj urah izprazni, zvečer pa imamo slabo vest pri pregledovanju nakupljenih kosov. Bolje bo, če ugodna znižanja izkoristimo sebi v prid in na tak dan res smiselno opremimo, oplemenitimo ali le nekoliko osvežimo svojo garderobo.

Lea Pisani, strokovnjakinja za kulturo oblačenja.
Lea Pisani, strokovnjakinja za kulturo oblačenja.
Kako se pripraviti na znižanja, ki jih bo prinesel črni petek? Za mnenje smo vprašali Leo Pisani, strokovnjakinjo za kulturo oblačenja. »Pred popusti si oglejte, kakšna oblačila bi kupili, in jih kupite na ta dan, če je popust. Popusti nas lahko zapeljejo, da kupimo nekaj, česar ne potrebujemo. Naj vas ne odnese nakupovalna psihoza, v trgovinah na ta dan ne bo prav nič romantično,« pravi Pisanijeva. Modna svetovalka ima za nas tri nasvete, od katerih je odvisen dober nakup.

Celoten komplet, ne le en kos

Kupite komplet usklajenih oblačil. Torej naredite stajling že v trgovini. Samo en kos oblačila je v devetdesetih odstotkih slab nakup.
Če kupite komplet usklajenih oblačil, jih ne kupite kar na hitro ali pod pritiskom popustov. Do večjega zneska boste bolj kritični kot do nakupa majčke za 25 evrov. Za dober komplet oblačil potrebujete uro in pol, pomerite veliko oblačil.

Investirajte v kakovost

Dvignite cenovni razred in kupite kakovostna oblačila, ki bodo del vašega sloga in jih boste imeli radi. Kupite kakovostne kavbojke, volnen pulover, volnen ali puhast plašč, črne hlače blagovne znamke, za katero si mislite, da je za vas predraga.

Ključno vprašanje

Vprašajte se, ali bom to lahko oblekla jutri za v službo. Če je odgovor da, potem ste zagotovo dobro kupili.

Poglejte v omaro in se vprašajte, kateri kos je vam najljubši: analizirajte ga.
Poglejte v omaro in se vprašajte, kateri kos je vam najljubši: analizirajte ga.
Ker bomo kupovali kakovostne kose, imejmo v mislih, da jih bomo lahko nosili dolgo. Torej pozabimo na trende, to bo letošnjo zimo preprosto, saj je po mnenju Lee Pisani v modi vse, kar pristaja našim naravnim danostim. »Ozke ali široke hlače, sedemosminske ali dolge, z višjim ali malo nižjim pasom, dolg ali kratek suknjič … Bodite sam svoj stilist in se vprašajte, kateri del telesa je bolj vitek, ter ga izpostavite. Če ste močne postave, so to zapestje, gležnji in dekolte. Če bi želeli vedeti, katere barve vam najbolj pristajajo, ugotovite, v katere barve je pobarvana vaša šarenica. Te so zagotovo vaše. Poglejte v omaro in se vprašajte, kateri kos je vam najljubši: analizirajte ga, ta je gotovo prave barve, ustreznega kroja in velikosti.

In če se nam vseeno nakup ponesreči? Lea Pisani svetuje, da izdelek vrnemo. »Če boste kupili narobe, nesite nazaj, pošljite nazaj. Pustite etiketo s ceno na oblačilu vsaj kakšen dan in skrbno shranite račun. Opažam, da se to ljudem ne ljubi, pozabijo, jim je odveč. Bodimo prijazni do našega planeta. Danes ljudje v povprečju oblečejo oblačila manj kot šestkrat. Ste kdaj pomislili, za koliko denarja ste oblečeni danes? Celoten znesek oblačil delite s številom nošenj,« zaključi sogovornica.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije