USPEŠNA ZGODBA

Po svinčnik v Scripto

Družinsko podjetje Kocka-Scripta iz Postojne praznuje 30. rojstni dan. V teh letih prešli od tiskanja tudi do plesa.
Fotografija: Okroglih trideset let že poslujejo v Postojni.
Odpri galerijo
Okroglih trideset let že poslujejo v Postojni.

Pred dobrimi 30 leti smo imeli družinsko podjetje, ki se je ukvarjalo s tiskanjem in drugo papirno galanterijo, o začetkih podjetja Kocka-Scripta, ki letos praznuje 30-letnico, pove njegova lastnica Goranka Nagode. V tistem času so se v grafični industriji dogajali tektonski premiki, zato so se znašli pred odločitvijo, ali se zadolžijo za širitev posla ali poiščejo izzive na drugem področju. »Odločili smo se izkoristiti slabšo ponudbo in manjšo konkurenco v Postojni in okolici na področju ponudbe kakovostnih šolskih potrebščin iz uvoza in pisarniškega materiala ter pribora po sistemu od vrat do vrat. Poudarek je bil na hitri dostavi na vsako pisalno mizo po konkurenčnih cenah,« je pojasnila Nagodetova.

Novi posel se je v nekaj mesecih dobro prijel, zato se ni bilo težko odločiti za pravo smer. Da bi njihova papirnica imela kulturni pridih, so s partnerjem izkoristili manjši prostor v sklopu poslovnega prostora in odprli prvo zasebno prodajno slikarsko galerijo na Postojnskem. »Po nekaj uspešnih letih se je galerija preselila na eminentnejšo lokacijo v Mlin pri Postojnski jami. Izpraznitev prostora smo izkoristili in odprli specializirano trgovino s kavo ter degustacijo in aparati za kavo.« Odprli so tudi dodatno poslovalnico z imenom Scripta v središču Postojne.

V podjetju so od začetka družbeno odgovorni. Tako so med drugim z željo, da bi postojnskim otrokom omogočili enake možnosti, kot jih imajo njihovi vrstniki iz velikih mest, kmalu po odprtju papirnice pripeljali Plesno šolo Urška. »To je bila prava poteza, saj smo vnesli dodano vrednost v prosti čas otrok in odraslih ter si hkrati ustvarili takojšnjo prepoznavnost in povečali obisk. Življenje v Postojni smo popestrili s plesnimi prireditvami in s tekmovanji omogočili mladim plesalcem potovanja po Evropi.« Sledilo je odprtje Plesnega centra Tango, pozneje so vso plesno dejavnost preselili v Plesno-kulturni center Urška. Veliko pomagajo lokalnim dobrodelnim organizacijam.

Naša prednost je fleksibilnost, prilagajanje velikim in malim porabnikom, pove sogovornica: "Pomembno je, da strankam naročeno blago v najkrajšem času dostavimo v pisarno. Dobra uporabniška izkušnja ni vedno v nižji ceni, ampak v kakovosti, prilagodljivosti, razumevanju in poznavanju potreb kupcev ter v kratkem odzivnem času od naročila do dostave na pisalno mizo.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije