'FEBRUARČKI'

Pet razlogov, da so februarski otroci nekaj posebnega

Vsi otroci so nekaj posebnega, tisti, rojeni februarja, pa izstopajo zaradi ...
Fotografija: Februarja rojeni otroci so med ustvarjalnejšimi. FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Februarja rojeni otroci so med ustvarjalnejšimi. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Če se je vaš otrok rodil v februarju, je poseben tudi zato, ker se je rodil v najkrajšem mesecu leta. Statistični podatki in raziskave pa razkrivajo še nekaj razlogov, zakaj je vaš 'februarček' drugačen od drugih otrok.

1. Morda bo košarkar
Raziskava, ki so jo leta 2006 izvedli na univerzi Harvard in ki je vključevala 21.000 otrok z vsega sveta, je pokazala, da so rojeni februarja pri sedmih letih višji in težji od vrstnikov, rojenih v preostalih mesecih. Potrebujete še en dokaz, da utegne biti košarkar (ali košarkarica)? Po mnenju mnogih najboljših košarkar vseh časov Michael Jordan je bil rojen 7. februarja.
 
2. Imajo dobre možnosti, da končajo univerzo
Ista raziskava je pokazala, da so zimski otroci uspešnejši na inteligenčnih testih.
 
3. Zanimala jih bo umetnost
Otroci, rojeni februarja, so po horoskopu vodnarji ali ribe, ta dva znaka pa povezujejo z originalnostjo in kreativnostjo. Tudi če ne verjamete v astrologijo, je Urad za nacionalno statistiko Velike Britanije odkril podatek, da so ljudje, rojeni februarja, pogosteje umetniki od drugih.

4. Velika verjetnost je, da bo zvezda
Študija, objavljena v časopisu Journal of Social Sciences, je pokazala, da je veliko število slavnih osebnosti rojenih v znaku vodnarja. Med njimi so Bob Marley, Oprah Winfrey, Jennifer Aniston, pa tudi dva izmed najbolj priljubljenih predsednikov ZDA: Abraham Lincoln in Ronald Reagan.
 
5. Kar koli bodo počeli, bodo zadovoljni
Če je vaš otrok rojen v drugi polovici februarja oz. je po horoskopu riba, bo med najzadovoljnejšimi na svojem delovnem mestu, je pokazala anketa spletnega portala CareerBuilder.com.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije