DOPOLNILNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE

Najprej je podražila ena, bodo sledile še druge?

Objavljeno 10. januar 2019 07.15 | Posodobljeno 10. januar 2019 08.19 | Piše: A. L.

Pri Triglavu so precej nekonkretni, Vzajemna izpostavlja, da je pričakovati nadaljnjo rast stroškov.

Simbolična fotografija. FOTO: Dejan Javornik
LJUBLJANA – Po napovedi Adriatic Slovenice, da se bo dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri njih podražilo za 1,64 evra na 31,98, smo pri drugih dveh večjih zavarovalnicah, ki ponujata omenjeno storitev, preverili, ali bodo tudi dražili. 

»V Triglav Zdravstveni zavarovalnici bomo tako kot do zdaj cenovno politiko tudi v prihodnje oblikovali v skladu s pričakovanimi trendi gibanja stroškov zdravstvenih storitev. O morebitni spremembi premije dopolnilnega prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja bomo zavarovance in javnost pravočasno in na primeren način obvestili v skladu z zakonskimi določili,« so zapisali v odgovoru.

Nekoliko bolj konkretni so bili pri Vzajemni: »V Vzajemni smo v letu 2018 znova zabeležili rast stroškov zdravstvenih storitev tako zaradi povečanega obsega zdravstvenih storitev kot tudi višjih cen zdravstvenih storitev ter programov za skrajševanje čakalnih dob. Tudi napovedi za letos niso ugodne, saj je pričakovati še nadaljnjo rast stroškov. Vse to spremljamo in bomo v prihodnjih tednih sporočili svojo odločitev.«
Deli s prijatelji