NAVIJAŠKA ODPRAVA

Kako najceneje v Pariz na ogled tekme leta

V Pariz se lahko odpravite na več načinov, cene pa so zelo različne.
Fotografija: V nedeljo bo Pariz obarvan tudi slovensko. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
V nedeljo bo Pariz obarvan tudi slovensko. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA, PARIZ – Navijaška evforija je na vrhuncu. Slovenski odbojkarji so v nabito polnih Stožicah premagali svetovne prvake Poljake in dokazali, da sodijo v sam vrh tega športa. Sedaj se navijaška karavana iz Ljubljane seli v Pariz. Za vas smo preverili cene in načine potovanja na športni dogodek leta.

Z avtobusom na pot

V Pariz se lahko odpravite na več načinov. Agencije že ponujajo pakete, ki zajemajo prevoz, spanje in ogled tekem. Če se odločite za pot z navijaškim avtobusom, je celotni paket pri turistični agenciji Kompas od 185 evrov naprej. Nekoliko dražje bo potovanje s turistično agencijo Palma, za njen paket boste odšteli od 260 evrov, vendar zajema tudi ogled sobotnega boja za bron. V ceno je torej vključen ogled obeh tekem (sobotne in nedeljske), spanje v hotelu z dvema ali tremi zvezdicami z zajtrkom in prevoz z avtobusom. 

Z letalom občutno dražje

Navijači bodo množično potovali v Pariz. FOTO: Uroš Hočevar
Navijači bodo množično potovali v Pariz. FOTO: Uroš Hočevar
V Pariz se lahko odpravite tudi z letalom, ki bo vzletelo z Brnika. Pri Kompasu vas bo tovrstno potovanje stalo slabih 600 evrov, zajema pa povratni let v Pariz, brez vštete cene vstopnic. Potovanje boste opravili v enem dnevu. Pri Palmi vam ponujajo tudi večdnevno bivanje (tri dni), cena pa se začne pri 724 evrih. Lahko pa se odločite za kombinirano varianto in v Pariz potujete z letalom, vrnete pa se z avtobusom. V tem primeru bo tridnevni izlet pri Palmi stal najmanj 484 evrov.


Iz Benetk lahko v Pariz v lastni režiji letite za 226 evrov, še ugodnejši pa je polet iz Budimpešte (od 138 evrov naprej). 

Kako najceneje na tekmo leta? FOTO: Uroš Hočevar
Kako najceneje na tekmo leta? FOTO: Uroš Hočevar
Z vlakom do finala

Pot v Pariz ponujajo tudi Slovenske železnice. Iz Ljubljane vlak proti Parizu odpelje ob 9.22 (prestop v Stuttgartu ob 18.54), prihod v Pariz pa ob 22.05. Najnižja cena je 185 evrov. 

Iz Ljubljane se lahko v Pariz zapeljete tudi z nočnim vlakom, ki iz Ljubljane odpelje ob 23.55 (prestop v Münchnu ob 6.46), prihod v Pariz ob 12.33. Najnižja cena je 176 evrov. Toda v omenjenih primerih gre samo za pot do Pariza, brez vstopnic in prenočitev. Za to morate poskrbeti sami.



Sami na pot

Prek spletne aplikacije Viamichelin smo preverili, kako dolga je pot do Pariza, če se odpravite z osebnim avtomobilom. Slabih 13 ur dolga vožnja brez postanka bi vas stala okoli 500 evrov v obe smeri (odvisno od porabe vašega jeklenega konjička). Cene vstopnic za navijače se sicer gibljejo od 57 do 150 evrov.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije