IGRANJE

Igre za otroke: katere so najprimernejše?

Igranje je zelo pomembno za otrokov psihični in fizični razvoj.
Fotografija: Otroška domišljija ne pozna meja. FOTO: Shinyfamily Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Otroška domišljija ne pozna meja. FOTO: Shinyfamily Getty Images/istockphoto

Igre za otroke pomagajo razvijati njihov um, logiko, retoriko, spomin, koordinacijo in še marsikaj. V vsakem primeru se z igro otroci učijo, zraven njih pa pogosto tudi odrasli, saj imamo danes na voljo množico različnih igric za otroke, ki jih še pred nekaj leti ni bilo, kaj šele pred nekaj desetletji, ko so odraščali dedki in babice.

Kje in s čim se igrati?

Otroci se lahko igrajo v vrtcu, v šoli, doma, pri starših, na otroškem igrišču, v posebnih igralnicah nakupovalnih centrov, v zabaviščnih parkih, v mestnih parkih, doma, kjer igrajo družabne igre, in še marsikje. Seveda se lahko v otroško igrišče spremenijo tudi spalnica, dnevna soba ali kopalna kad. Ta lahko samo z nekaj gumijastimi igračkami postane odličen teren za izživetje otrokove domišljije, se v trenutku spremeni v ribnik, razburkano morje ali divjo reko.

Tudi vaša vzmetnica lahko že v naslednjem trenutku igra vlogo trampolina. Starši se pogosto prehitro razjezijo in otrokom omejijo igralno površino. Malce v skrbi za otrokovo zdravje, pogosto pa predvsem v skrbi, da ne bi poškodovali kakšnih predmetov, ki so jih sami seveda morali plačati. Otroci si bodo torej vedno in povsod znali pripraviti prostor za igro, njihova glavna prednost je domišljija, njihovi glavni dve omejitvi pa sta običajno kar očka in mamica.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije