SLUŠALKE

Freebuds 3 za nezahtevne trendovce

Huaweijeve slušalke freebuds 3 ponujajo spodoben zvok, solidno baterijo in aktivno odstranjevanje hrupa iz okolice.
Fotografija: Freebuds 3 poskrbijo za presenetljivo dober zvok. FOTOgrafije: Staš Ivanc
Odpri galerijo
Freebuds 3 poskrbijo za presenetljivo dober zvok. FOTOgrafije: Staš Ivanc

Huawei je kaj hitro pogruntal, da sodobnemu potrošniku ne more ponujati le pametnih telefonov, ampak mora poskrbeti za dodatno opremo, naj gre za zunanje baterije, pametne ure, brezžične polnilne postaje ali brezžične slušalke. In tako smo v uhlje prejeli tretjo generacijo Huaweijevih brezžičnih slušalk freebuds, ki so opremljene tudi z aktivnim odstranjevanjem hrupa iz okolice (noise cancelling).
 

Poklon Applu?


Kot smo že ugotavljali pri dozdajšnjih freebudsih, jih na hiter prvi pogled ne moremo ločiti od Applovih airpodsov, ki so postavili nove standarde na področju brezžičnih slušalk, predvsem po njihovi obliki in funkcionalnosti, če že ne ravno po zvoku. Razlike v videzu so minimalne in jih opazimo šele, ko si slušalke pobliže ogledamo in vidimo, da so odprtinice pri Huaweiju in Applu drugače razporejene. V resnici pa je osnovna oblika t. i. v-ušesnih slušalk ista.

Slušalke lepo sedejo tako v manjša kot večja ušesa.
Slušalke lepo sedejo tako v manjša kot večja ušesa.
Slušalkice se lepo prilegajo ušesu in ne tiščijo niti po daljši uporabi. Seveda pa ne omogočajo tolikšnega oprijema kot modeli, ki se jih s silikonskimi blazinicami varno vtakne naravnost v ušesni kanal, kot so denimo prihajajoče Applove slušalke airpods pro ali pa Sonyjeve odlične WF-1000XM3.

Potem je tukaj še večni problem nizkih tonov: tovrstne slušalke le težko pridelajo dobre in natančne base. Lažje delo imajo modeli, ki gredo v ušesni kanal. Seveda pa je razlika v primerjavi z žičnimi slušalkami, ki jih velike firme po navadi prilagajo v škatlo s telefonom, velikanska. Izjema je Samsung, ki k svojim premijskim telefonom vedno prilaga odlične AKG-jeve slušalkice. Zakaj pa ne, saj je AKG del Harmana, ta pa je v lasti Samsunga ...
 

Soliden zvok, a ne več kot to


Zvok je presenetljivo dober za tak tip slušalk: frekvence so precej uravnotežene, le visoki toni znajo biti včasih malce ostri. Tudi basi so solidni, čeprav jim manjka nekaj tistega udarca. V resnici je tudi poslušanje zahtevnejših zvrsti glasbe neutrujajoče, tisti, ki prisegajo na močne elektronske base, pa verjetno niti ne bodo gledali za takšnimi slušalkami.

Solidno se izkaže tudi odstranjevanje hrupa iz okolice, čeprav ga seveda ne moremo primerjati z vrhunskimi Sonyjevimi ali Bosejevimi čezušesnimi slušalkami, kjer je tehnologija res dodelana in je učinek kar malce strašljiv za novinca. Slušalke freebuds 3 bodo odstranile nekaj zvoka iz okolice, a še vedno bomo precej razločno slišali, kaj se dogaja okoli nas.


A tako ali tako je po mestu varneje hoditi naokoli brez slušalk, še sploh tistih, ki popolnoma odstranijo vse zvoke iz okolice. Škoda je le, da se ob vklopu in izklopu odstranjevanja hrupa ne sliši le kakega kratkega signala, ampak cela poved "noise cancelling on/off", ki utiša predvajanje glasbe. A to se da urediti s kakšno programsko posodobitvijo v prihodnosti.
 

Preprosta uporaba


Povezovanje slušalk s telefonom je hitro in enostavno: na polnilni škatlici pritisnemo gumbek in počakamo, da se napravi spoznata. Nato pa se vedno povežeta, ko sta v bližini druga druge. Če tapnemo na levo slušalko, se prižge ali ugasne odstranjevanje hrupa, če pa tapkamo po desni, ustavimo in zaženemo predvajanje pesmi oziroma preskočimo na naslednji komad. Slušalkice naj bi zmogle do štiri ure predvajanja glasbe, polnilna škatlica pa ima dovolj veliko baterijo za štiri polnjenja, kar pomeni, da jo uporabljamo ves dan, saj se polnijo le pol urice. In tudi v ušesu ostanejo precej zanesljivo, tako da so primerne tudi za kak tek.
 

Idealne za huaweije


Freebuds 3 najbolje delujejo na Huaweijevih telefonih, s katerimi se tudi najhitreje povežejo, ponujajo najmanj zamika, poleg tega omogočajo prenos visokoresolucijskega zvoka. Z aplikacijo preverjamo stanje baterije, zamenjamo dotikabilne ukaze in prilagajamo raven odstranjevanja hrupa iz okolice.


Odkar je nadzorna aplikacija AI Life na voljo v Googlovi trgovini play in ni več treba skenirati priložene QR-kode, je delo z njimi olajšano tudi za uporabnike preostalih androidnih telefonov. Aplikacije za ios ni, a ljubitelji Appla si bodo tako ali tako raje omislili airpodse.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije