Fotografska nadgradnja

Huawei P smart pro je zanimiv predstavnik srednjega razreda z dobrimi zmogljivostmi in kakovostnimi kamerami.
Fotografija: Izskočna kamera se dobro obnese pri selfiejih, ko enkrat najdemo pravo razdaljo od obraza.
Odpri galerijo
Izskočna kamera se dobro obnese pri selfiejih, ko enkrat najdemo pravo razdaljo od obraza.

Huawei je konec lanskega leta predstavil še en telefon, ki mu je uspelo zaobiti Trumpovo prepoved sodelovanja ameriških podjetij s tistimi, ki da ogrožajo nacionalno varnost ZDA, med katerimi je na prvem mestu seznama prav kitajski telekomunikacijski velikan.
Prelivajoče se barve huaweija P smart pro FOTOGRAFIJI: Staš Ivanc
Prelivajoče se barve huaweija P smart pro FOTOGRAFIJI: Staš Ivanc

P smart pro je nadgradnja simpatičnega modela P smart Z z izskočno selfie kamero: v resnici se pro od Z-ja razlikuje le po boljši glavni kameri, ki je zdaj trooka, in večji količini pomnilnika (6 in 128 GB), no, pa selfie kamera ima zdaj malce manj odprto zaslonko.
 

Privlačna oblika


Oblika P smart pro je zelo simpatična, še posebno v barvi dihajočega kristala (breathing crystal), kjer se na hrbtni strani prelivajo modre barve. Okvir ohišja je aluminijast (pri Z-ju je bil plastičen), s čimer daje telefon boljši vtis kakovostne izdelave. Hrbtna stran je ostala plastična, a to je logično v tem cenovnem razredu: za P smart pro je pri nas treba odšteti približno 350 evrov.
Izskočna kamera naj bi brez težav zmogla 100.000 odpiranj.
Izskočna kamera naj bi brez težav zmogla 100.000 odpiranj.

Prednjo stran krasi 6,59-palčni (16,7 cm) zaslon lcd, ki nima nobenega motečega zavihka, so pa robovi malce debelejši kot v zgornjem razredu. Selfie kamera je, kot smo zapisali, izskočna in ob aktivaciji zleze iz ohišja. Pri Huaweiju zatrjujejo, da naj bi elektromotorček zdržal najmanj 100.000 odpiranj. Čitalnik prstnih odtisov se je v primerjavi z Z-jem preselil s hrbtne strani na desni rob telefona in deluje brezhibno.
 

Izboljšana kamera


Hrbtno stran krasijo tri kamere: standardna, ultra širokokotna in globinski senzor. Glavna kamera, ki kot edina obvlada samodejno ostrenje, ima zdaj kar 48 milijonov točk, a posnetki se shranijo v ločljivosti 12 MP, zaradi česar pa imajo neprimerno manj šuma. Tudi zaslonka je za ta razred telefonov lepo odprta, kar olajša fotografiranje v slabših svetlobnih razmerah. Fotografije so zelo dobre v vseh razmerah, tudi v nočnem načinu, ki pa je mogoč le s standardno kamero.


Če fotografiramo v portretnem načinu, telefon preklopi na ultra širokokotno kamero in ločljivost 8 MP. Portreti so precej dobri, predvsem zaradi dodatne globinske kamere, je pa treba paziti na svetlobo. Izskočna selfie kamera zna tudi narediti dobre posnetke z ločljivostjo 16 MP, ko enkrat najdemo pravo razdaljo do obraza, saj nima avtofokusa. Če se dotaknemo še videa, je treba povedati, da so posnetki zaradi odsotnosti stabilizatorja slike zelo tresoči, če snemamo iz roke in se premikamo.
 

Zmogljiva baterija


Za konec pohvalimo baterijo s kapaciteto 4000 mAh, ki brez težav zdrži dva dneva običajne uporabe. Za to se lahko zahvali predvsem varčnemu procesorju kirin 710F, ki je v tako rekoč vseh Huaweijevih in Honorjevih telefonih srednjega razreda. Baterija žal ne obvlada hitrega polnjenja; ko je prazna, se do konca napolni v dveh urah.


Če se vrnemo še k procesorju: prenesel bo vse, kar vržemo vanj, le pri strojno zahtevnih igrah bo treba znižati raven podrobnosti. Seveda, če bomo igrali igre, bo tudi baterija zdržala opazno manj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije