TROJNA SREČA

FOTO: Te lepotce morate videti: trojna sreča v Celju

Po podatkih statističnega urada smo v Sloveniji v zadnjih treh desetletjih zabeležili 150 porodov trojčkov ter šest porodov četverčkov.
 
 
Fotografija: FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
FOTO: osebni arhiv

Čeprav je zanositev s trojčki verjetnejša od glavnega dobitka na loteriji – možnosti za naravno zanositev s trojčki namreč znašajo 1 : 8000 –, se pri nas še vedno rodi le nekaj trojčkov na leto.

Letos sta se trojne sreče razveselili že dve družini. Prvim trojčicam, ki so se letos rodile v Sloveniji, so se nedavno pridružili še trije živahni fantiči iz Šentjurja – Marcel, Domen in Enej. V letošnjem letu je to že drugič, da je trojna sreča udarila v okolici Celja.V družni Topolovec je prijetni novici o nosečnosti sledil pravi šok. »Na prvem pregledu sva z ženo mislila, da naju hecajo. Ko sva prejela potrdilo, sva bila tako šokirana, da sploh nisva vedela, kako naj to poveva tašči, ki naju je spremljala. Tudi znanci so bili dolgo časa prepričani, da gre za šalo. Dva para prijateljev sta v tistem obdobju pričakovala dvojčke, zato sem se večkrat pohecal – če ima že vsak lahko dvojčke, si bomo pa mi trojčke omislili. Od takrat naprej sem čisto tiho,« v smehu pove Elvis Topolovec, oče trojčkov in petletnega sina Patrika.

V bolnišnici skoraj tri mesece, najmanjši tehtal le dober kilogram

V pripravah na skokovito povečanje družine se je nosečnost zapletla in Mimi Topolovec, mama trojčkov, je bila 13. julija hospitalizirana v UKC Maribor. Zdravstveno stanje otrok so budno spremljali in zaradi slabih pretokov krvi v začetku avgusta porod sprožili predčasno, v 31. tednu. Na svetu je bil prvi Marcel s 1260g in z 38 cm, nato Domen s 1530g in z 41 cm ter nato še Enej s 1090 g in 36 cm.
FOTO: Osebni Arhiv
FOTO: Osebni Arhiv

Porodu je sledila velika preizkušnja za vso družino. Do začetka oktobra so se namreč po različnih zdravstvenih ustanovah borili za zdravje, ki je bilo še posebej kritično pri najmanjšem sinu. »Prvi dnevi so bili zelo težki, predvsem psihično. Že takoj po rojstvu so zaradi slabega zdravstvenega stanja Eneja odpeljali v UKC Ljubljana. Bratci so bili povsem razdeljeni – en v Ljubljani, drugi na porodnem oddelku UKC Maribor, tretji pa na pediatričnem oddelku v UKC Maribor. Z možem sva bila zelo malo skupaj, saj je on vsak dopoldan preživel v Ljubljani, pri Eneju, popoldan pa je pa prišel k nam v Maribor. Tako smo bili razdeljeni več kot en mesec,« je izkušnjo opisala Mimi Topolovec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije