POZOR

FOTO: Te avte lahko kupite na dražbah: cene od 80 evrov naprej

Izklicna cena za najdražje vozilo je 7000 evrov.
Fotografija: 29. maja bo novega lastnika skušal dobiti volkswagen sharan, prva registracija leta 2014. Gre za avtomatika, z motorjem 2,0 TDI, ki ima izklicno ceno 7000 evrov. Števila prevoženih kilometrov ne navajajo. FOTO: Furs
Odpri galerijo
29. maja bo novega lastnika skušal dobiti volkswagen sharan, prva registracija leta 2014. Gre za avtomatika, z motorjem 2,0 TDI, ki ima izklicno ceno 7000 evrov. Števila prevoženih kilometrov ne navajajo. FOTO: Furs

LJUBLJANA – Po Sloveniji praktično vsak dan potekajo dražbe, na katerih se iz različnih razlogov prodaja različno premoženje. Mi smo se tokrat osredotočili na Finančno upravo RS (Furs) in pregledali, katera vozila so trenutno na voljo javnosti (več o njih v zgornji galeriji). Izklicne cene so različne, nekatere primerljive z rednimi v oglasih na različnih portalih, kjer gre za drugo dražbo, pa so pogosto precej nižje. A to ne pomeni, da bo tudi končna cena nizka. Ta je odvisna od potencialnih kupcev in od tega, koliko so pripravljeni za premičnino odšteti. Vsekakor velja, da se na dražbo odpravite s trezno glavo. Najboljše, da si na listek napišete, koliko ste pripravljeni odšteti za vozilo, in vozilo med samo dražbo večkrat poglejte, da vas v zanosu čustev ne odnese preko meje za vas razumnega.

Naj še opozorimo, da se je treba na dražbo prijaviti s plačilom varščine (praviloma morate s seboj prinesti še potrdilo o plačilu varščine), kupljeno pa je brez kakršne koli garancije. Nakup namreč poteka po sistemu videno – kupljeno.

Po trenutnih razpoložljivih javno dostopnih podatkih Fursa se trenutno prodajajo volkswagen sharan (izklicna cena 7000 evrov), opel zafira (300 evrov), ford focus (100 evrov), mercedes (3500 evrov), renault clio (80 evrov), peugeot 206 (700 evrov), citroen C5 (1000 evrov), citroen berlingo (100 evrov), BWW 530d (2250 evrov), chrysler sebring (1250 evrov), volkswagen golf (3000 evrov), ford mondeo (1000 evrov), kia rio (2800 evrov) in mitsubishi pajero (700 evrov, a zanj zbirajo pisne ponudbe).

Podrobnosti o vozilih najdete v zgornji galeriji, ki jo odprete s klikom na zgornjo fotografijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije