NEDOPUSTNO

FOTO: Ogorčena mamica: to se je skrivalo v štručki iz trgovine

Hči je iz pekovskega izdelka potegnila koščka stekla.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Roman Šipić

KRANJ – »Ne znam vam opisati, v kakšnih skrbeh smo za hčer. Steklovina lahko povzroči notranje krvavitve in vemo, do česa lahko na koncu pripelje,« je zapisala mati osemletnice, ki je v polnozrnati štručki našla koščke stekla. 

V kranjski trgovini so za otroke kupili štiri štručke z zrni. Dve sta bili po besedah bralke dobri, nato pa so v eni našli koščka stekla. To štručko je jedla hči, a ju je na srečo opazila in odstranila. Ne vedo pa, ali je pred tem kakšnega pojedla. Po nasvet se je seveda zatekla k zdravniku. Dodala je še, da je štručko jedel tudi štiriletni sin, za katerega pa ni prepričana, da bi koščke stekla pravočasno odstranil. 

Steklo v štručki. FOTO: Roman Šipić; Petra, bralka poročevalka
Steklo v štručki. FOTO: Roman Šipić; Petra, bralka poročevalka

Brez tujkov


Pri trgovcu, kjer so štručke kupili, smo povprašali o primeru. O njem so bili obveščeni, na podlagi obvestila pa so takoj začeli preverbe pri dobavitelju. »Na podlagi reprezentativnega vzorčenja smo izdelke interno preverili, pri pregledu pa prisotnosti tujka nismo ugotovili. Proces preverbe in kontrolo lastne proizvodnje so izvedli tudi pri dobavitelju in pri tem niso odkrili nepravilnosti ali vzroka prisotnosti stekla. Ne glede na to so preverbo sprožili tudi pri svojih dobaviteljih surovin, kjer prav tako ni bilo ugotovljene možnosti prisotnosti tujka.« Zaradi omenjenega primera so v trgovskem podjetju izvedli tudi inšpekcijski pregled, vendar po pa da ni pokazal nepravilnosti, trdijo.
 

Zavrnjeni


»Stranko smo o procesu preiskave obveščali in jo v nadaljevanju želeli povezati tudi z dobaviteljem, da bi preiskava in nadaljnji postopki potekali kar najhitreje, vendar je stranka to možnost žal zavrnila. Stranko smo povabili, da v primeru uveljavljanja morebitnega odškodninskega zahtevka pridobi tudi ustrezno zdravstveno dokumentacijo, česar do sedaj še nismo prejeli.« 
 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije