Elegantna damska urica

Huawei watch GT 2 z 42 mm ohišjem je narejena za tanjša zapestja, odlikujejo pa jo dobra baterija, berljiv zaslon in športne funkcije.
Fotografija: Merilnik srčnega utripa je precej zanesljiv in se odlično izkaže pri statistični analizi treninga. FOTOgrafije: Staš Ivanc
Odpri galerijo
Merilnik srčnega utripa je precej zanesljiv in se odlično izkaže pri statistični analizi treninga. FOTOgrafije: Staš Ivanc

Nekaj mesecev po uradni predstavitvi nove Huaweijeve serije pametnih ur watch GT 2 je v naše loge priromala tudi njena manjša, 42-milimetrska različica, namenjena tanjšim zapestjem. Že na prvi pogled je manj športna in bolj elegantna, saj se steklena številčnica zaobljeno stika z ohišjem in nima lunete z vtisnjenimi sekundnimi oznakami.
Rožnato zlata barva da jasno vedeti, da gre za damsko urico.
Rožnato zlata barva da jasno vedeti, da gre za damsko urico.

Čeprav gre le za štiri milimetre razlike, se ta še kako opazi, saj je urica z debelino 9,4 mm tudi tanjša od večje sestre. Na voljo sta dve različici: športna in elegantna v treh različnih barvah, pri čemer ima elegantna rožnato-zlata tudi eleganten kovinski pašček enake barve (ki pa rad malo pocuka za dlačice na zapestju). Tudi zaslonček je s tremi milimetri malce manjši, a amoled-tehnologija poskrbi, da je dobro berljiv tudi na močnejšem soncu.
 

Omejeno število aplikacij


Huawei svoje ure že od prvega modela watch GT opremlja z lastnim operacijskim sistemom lite os, ki je v navezi z novim procesorjem kirin A1 sicer optimiziran za varčnost, neke razširljivosti pa ne ponuja. Uporabnik, pardon, uporabnica je tako omejena na Huaweijev izbor aplikacij, saj lite os v nasprotju z nekaterimi drugimi operacijskimi sistemi za nosljive napravice nima svoje trgovine z aplikacijami.


Po drugi strani jih na tako drobnem zaslonu niti ne pogrešaš, saj ima urica v bistvu vse, kar človek od nje pričakuje: soliden nabor športnih programov, vrsto senzorjev (GPS, žiroskop, kompas, optični čitalnik srčnega utripa, barometer), vodoodpornost kategorije 5 ATM, kar pomeni, da lahko z njo brez skrbi plavamo v bazenu ali morju. Vredno pa je opozoriti, da pašček iz usnja in gume ni primeren za mokroto.
 

Športna spremljevalka


Urica precej natančno spremlja naš srčni utrip, meriti pa zna tudi raven stresa in spremlja naše spalne cikle. Naloženih ima 15 športnih načinov: osem za zunanje športe (tek, hoja, planinarjenje, treking, kros, kolesarjenje, plavanje in triatlon) ter sedem za dvoranske (hoja, tek, kolesarjenje, plavanje v bazenu, prosti trening, eliptični trenažer in veslalna naprava). Pri teku imamo na voljo več kot deset različnih treningov z možnostjo glasovnih napotkov med vadbo.

Ura na koncu glede na srčni utrip ponudi tudi statistiko treninga, vrednost porabe kisika, čas regeneracije in učinkovitost treninga, pri čemer ponudi tudi nasvete. Najbolje pa se vse to pregleda v Huaweijevi aplikaciji Zdravje, kjer si lahko ogledamo statistiko in grafike vseh treningov.
 

Brez telefona ne gre


Omenjena aplikacija je tudi glavna vez med telefonom in uro, saj ta nima lastne wifi povezave, ampak le bluetooth, tako da je posodobitve urice, pa tudi preostale nastavitve, treba urediti prek telefona. V nasprotju z večjim 46-milimetrskim modelom ne podpira bluetooth klicev, obvešča pa nas o prejetih esemesih, elektronski pošti, dogodkih na koledarju in novicah z družabnih omrežij.


Predvaja pa glasbo, a le prek bluetooth slušalk, saj nima vgrajenega zvočnika; za pesmi imamo na voljo slaba dva gigabajta pomnilnika, kar je več kot dovolj za glasbeno spremljavo med športnimi aktivnostmi. Baterija zdrži en teden normalne uporabe, kar je precej več od konkurence, a še vedno le polovica od tega, kar zmore večji model. Lahko sklenemo, da gre za solidno in elegantno pametno urico.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije