NAPORNA JUTRA

Dodaten delovni dan za spravilo otrok v šolo in vrtec?

V naglici večini ne uspe zajtrkovati.
Fotografija: Jutranja rutina. FOTO: Christopher Robbins, Getty Images
Odpri galerijo
Jutranja rutina. FOTO: Christopher Robbins, Getty Images

So tudi vaša jutra stresna in naporna, saj spravilo otrok v šolo in vrtec traja celo večnost? Niste edini, tako rekoč vsi starši se vsakodnevno srečujejo s tovrstno težavo, raziskovalci pa so izračunali, da v enem tednu za to porabijo en cel delovni dan.

Bujenje, umivanje, oblačenje, zajtrkovanje in še kopica drugih opravila. Tudi preprosta vsakdanja rutina se lahko vleče v nedogled. Preden prestopijo prag šole in vrtca, se starši že pošteno namučijo in že pred začetkom dela opravijo eno službo. Opravili so raziskavo med 2000 starši in ugotovili, da vsak teden za spravilo otrok porabijo kar 10 ur in 15 minut. 

Povprečno starši vstajajo dve uri prej, preden se odpravijo od doma, da postorijo vse potrebno: od domačih nalog v zadnjem trenutku, likanja oblačil do predpriprave večerje in drugih gospodinjskih opravil.

Preden se ospravijo v šolo, je za starši že ena služba. FOTO: Comstock Getty, Images
Preden se ospravijo v šolo, je za starši že ena služba. FOTO: Comstock Getty, Images

Opravili naj bi kar 43 stvari, medtem ko je ta seznam, preden so imeli otroke, znašal le skromnih deset. Kar 90 odstotkov vprašanih, ki so sodelovali v raziskavi, je zato odgovorilo, da imajo občutek, da so do 11. ure dopoldne opravili delo, za katero je sicer potreben ves dan.

Skrb vzbujajoč pa je izsledek, da v tej naglici kar 80 odstotkom sploh ne uspe zajtrkovati.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije