IŠČE NOVEGA LASTNIKA

Audi A8 za jurja in stotak

Objavljeno 19. april 2019 11.29 | Posodobljeno 19. april 2019 11.43 | Piše: A. L.

Letnik je 2005, podatkov o prevoženih kilometrih ni.

Audi, ki se ponuja javnosti. FOTO: Furs
LJUBLJANA – Ljudje na različne načine ostanejo brez svojih premičnin. Eni jih prodajo, drugi ostanejo brez njih, ker jim jih zasežejo. Kako se je znašel na dražbi audi A8, dražbo sklicuje Finančna uprava RS (Furs), ni znano, ali bo dobil novega lastnika, pa je tudi vprašanje. Že druga dražba za to vozilo bo 25. aprila, zanj pa bo kupec moral odšteti najmanj 1100 evrov (znesek bo povečan za davščine), kolikor znaša izklicna cena. Sicer pa velja: več je dražiteljev, višja je običajno cena. A naj vas cena ne zavede. V dodatnem opisu Furs navaja:

– vozilo je zaklenjeno in brez kontaktnih ključev,
– vozilo je brez prometnega dovoljenja,
– vozilo je bilo registrirano v tretji državi (BiH),
– za vozilo še ni bil izveden homologacijski postopek,
– kupec mora po plačilu kupnine vložiti carinsko deklaracijo za sprostitev v prost promet ali tranzitni postopek,
– vozilo bo kupcu predano po opravljenih carinskih formalnostih, kar se dokazuje tako, da kupec dostavi številko carinske deklaracije (MRN).

Naj kot zanimivost omenimo, da so za 2500 evrov na dražbi javnosti v začetku februarja ponujali porscheja cayenna (letnik 2004, četrt milijona prevoženih kilometrov), pa celo BMW X5.

Preden se odločite za nakup velja opozorilo, da prodaja poteka po načelu videno – kupljeno, vozilo pa je brez garancije. Reklamacija kvalitete po prevzemu ni mogoča.
Deli s prijatelji