ZA MAMICE

Pet trikov, kako prihraniti pri otroških oblačilih

Če se podajate na pot materinstva, vas čakajo številni stroški.
Fotografija: FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images/istockphoto

Prihod novega družinskega člana vas lahko stane zelo veliko. Nakup opreme za dojenčka je šele začetek. Pravilna izbira vozička, avtosedeža, otroške posteljice, nosilke, igrače in seveda otroških oblačil, ki se jim le stežka uprete. Vedno pa imate nekaj manevrskega prostora in pri nakupu otroških oblačil lahko ogromno prihranite.

Iz generacije v generacijo

Zagotovo poznate kakšno mamico, ki ji je ostalo na kupe oblačil za najmlajše. Po navadi je simbolični nakup paketa oblačil zelo dobra odločitev, da prihranite ogromno denarja. Če imate starejšo sestro ali brata, ki se je že srečal s starševsko vlogo, ju prosite, da vam nekaj kosov prihrani. 

Rabljena oblačila v trgovinah
Dojenček ne potrebuje gore modernih oblačil, ampak veliko vaše ljubezni. FOTO: Lacheev Getty Images/istockphoto
Dojenček ne potrebuje gore modernih oblačil, ampak veliko vaše ljubezni. FOTO: Lacheev Getty Images/istockphoto

V Sloveniji obstaja kar nekaj trgovin, kjer prodajajo izključno oblačila, ki so že bila uporabljena. Najdete jih tako na spletu kot tudi v fizični obliki. Prednost tovrstnih nakupov je, da so cene smešno nizke, oblačila pa so pregledana, oprana in pripravljena za nadaljnjo uporabo. Pobrskajte po spletu in našli boste številne trgovinice, ki ponujajo tovrstne ugodne nakupe.

Izmenjava rabljenih oblačil

Vedno bolj so priljubljeni različni dogodki, ki so namenjeni mamicam z majhnimi otroki. Mamice in nosečnice si na njih izmenjajo oblačila, ki jih ne potrebujejo več, za druga. Po navadi se menja kos za kos ali pa se plača simbolična cena. 

Sorodnikom namigni kaj potrebuješ

Ob rojstvu otroka poleg številnih čestitk prejmeš tudi številna darilca za malčka. Še preden te zasujejo z darili, lahko svojim najbližjim namigneš, kaj še potrebuješ, ali pa si zaželi bone za otroške trgovinice. Tako se prihrani kakšen evro, bližnji pa ne bodo v zadregi, kaj kupiti ob veselem dogodku.

Znižanja in nakupovanje preko spleta

Dojenčku je vseeno, ali je oblečen po zadnji modi, zato v trgovini vedno preverite police z znižanji, saj najdemo popolnoma nove kose po smešno nizkih cenah. Čeprav gre za kose lanske sezone, bo malček videti prav tako srčkan. Nekatere trgovine ponujajo prav posebne spletne popuste, zato bodite iznajdljivi in si oblačila v živo oglejte v trgovinici, potem pa jih naročite prek spleta.

Predvsem pa ne pretiravajte z nakupi še pred rojstvom dojenčka, saj boste šele po prihodu novega člana videli, koliko oblačil resnično potrebujete. Priskrbite si osnovna oblačila in uživajte v novi vlogi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije