Če imate doma te čevapčiče in nabodalca, jih ne uživajte

V vzorcih so zaznali prisotnost bakterije Salmonella enterica.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/Istockphoto

V pikantnih nabodalcih in klasičnih čevapčičih je Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov v dveh primerih zaznana prisotnost bakterije Salmonella enterica (Salmonella enterica supsp.Enterica). Spodaj navajamo, za kateri živili gre. Rok uporabe je omenjenim živilom že potekel, a obstaja možnost, da je kdo od potrošnikov živilo zamrznil in spravil za kasnejšo uporabo.

Uprava za varno hrano svetuje, »da živila ne zaužijejo in ga zavržejo oz. vrnejo na mesto nakupa«.

Za katero živilo gre in pri kateri seriji je bilo ugotovljeno neskladje:

Pikantna nabodalca
Serija: 1201825932
Rok uporabe: 20. 5. 2020
Pakiranje: 400 g
Proizvajalec: Perutnina Ptuj d.o.o., Mesna industrija Ptuj, Zagrebška cesta 37, 2250 Ptuj
Posrednika: Spar Slovenija d.o.o., Letališka cesta 26, 1000 Ljubljana, in Mercator, d.d., Dunajska cesta 107, 1000 Ljubljana

Čevapčiči klasični
Serija: L 0136
Rok uporabe: 25. 5. 2020
Pakiranje: 360 g
Proizvajalec: Panvita MIR d.d., Ljutomerska cesta 28A, 9250 Gornja Radgona
Posrednik: Lidl Slovenija d.o.o. k.d., Pod lipami 1, 1218 Komenda

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije