SLUŠALKE

Brezžično in brezšumno

Ušesne slušalke sony WF-1000XM3 imajo odličen zvok z odstranjevanjem zunanjega hrupa.
Fotografija: Ko najdeš pravi nastavek, se slušalke odlično prilegajo ušesu. FOTO: Staš Ivanc
Odpri galerijo
Ko najdeš pravi nastavek, se slušalke odlično prilegajo ušesu. FOTO: Staš Ivanc

Potem ko smo pozimi preizkusili Sonyjeve brezžične naglavne slušalke WH-1000XM3 in bili navdušeni nad kakovostjo zvoka in aktivnim odstranjevanjem zunanjega hrupa, smo proti koncu poletja (dobesedno) v ušesa dobili še male brezžične slušalke WF-1000XM3. In bili podobno navdušeni. Sony je v neprimerno manjše ohišje slušalk, ki jih vtaknemo v ušesni kanal, stlačil tako rekoč vse, kar ponuja model polne velikosti.

WH-1000XM3 seveda ponuja višjo kakovost zvoka in odstranjevanja šuma, a te male slušalke so brez dvoma ene najboljših t. i. in-ear brezžičnih slušalk na trgu. Procesor za odstranjevanje zunanjega hrupa deluje odlično, reprodukcija zvoka je na zavidljivo visoki ravni, priloženih je kup gumijastih in penastih nastavkov, ki poskrbijo za udobno in varno nošnjo. Pohvaliti je treba tudi baterijo, ki zdrži šest oziroma osem ur, če izklopimo aktivno odstranjevanje hrupa.


Če s seboj nosimo škatlico, ki deluje tudi kot (baterijski) napajalnik, smo preskrbljeni za 24 oziroma 32 ur, kar je več kot dovolj celo za daljša potovanja. Slušalke se do konca napolnijo v poldrugi uri, pri čemer ni odveč omemba, da že desetminutno polnjenje zadošča za uro in pol delovanja.

Dodati je treba, da to niso športne slušalke, saj niso ravno najlažje, tako da se zna zgoditi, da nam padejo iz ušesa. Poleg tega niso uradno vodoodporne, čeprav prenesejo nekaj potu. Cena 250 evrov ni ravno najnižja, a če pomislimo, da Apple za svoje brezžične slušalkice airpods2 z baterijsko polnilno škatlico zahteva le pet evrov manj (pri čemer ne odstranjujejo hrupa, so manj prilagodljive in še zvok je slabši), gre brez dvoma za dobro naložbo. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas