ZMERNOST

Zmerno se prehranjevati je lažje, kot si mislite

Zmerna prehrana je res preprosta, saj lahko vključuje karkoli, od zmanjšanja velikosti porcij, odstranjevanja krožnikov, ko ste siti, ...
Fotografija: Zmerna prehrana je res preprosta, saj lahko vključuje karkoli, od zmanjšanja velikosti porcij, odstranjevanja krožnikov, ko ste siti, dodajanja različnih hranil, izračuna kalorij ... FOTO: Aleš Černivec
Odpri galerijo
Zmerna prehrana je res preprosta, saj lahko vključuje karkoli, od zmanjšanja velikosti porcij, odstranjevanja krožnikov, ko ste siti, dodajanja različnih hranil, izračuna kalorij ... FOTO: Aleš Černivec

Če se držite za glavo, ko slišite izraz »zmerna prehrana«, je to zato, ker nikoli niste točno pomislili, kaj to sploh pomeni. Pravzaprav je izraz zmeren opredeljen kot način, ki je razumen in ne pretiran. 

image_alt
Zakaj so proteini tako pomembni

Ker je ta izraz nagnjen k različnim interpretacijam, se lahko odločite, kakšna je zmerna prehrana, in verjamete ali ne – res je preprostejša, kot si mislite.

Vsepovsod lahko preberete o zmernosti med prehranjevanjem. Mi smo zanimive nasvete našli na Planetu Fitness. Priporočamo jih, imajo na tisoče odličnih prehranskih nasvetov. Res, da so Američani, ampak gledajo daleč naprej, in to ne s polnim želodcem.

Kaj vam pomeni zmernost?

Prehranske potrebe so edinstvene za vsakega med nami – zato se morate odločiti, kaj konkretno pomeni zmernost za vas. Zmerna prehrana je res preprosta, saj lahko vključuje karkoli, od zmanjšanja velikosti porcij, odstranjevanja krožnikov, ko ste siti, dodajanja različnih hranil, izračuna kalorij ... do združevanja vseh teh možnosti.

Določenih živil ni treba zavreči

Medtem ko vaši prijatelji, morda uživajo v želenih rezultatih diet, pri katerih so izločili nekatera živila, ta dieta ni primerna za vsakogar. Samo zato, ker je izločanje mlečnih izdelkov, na primer, dobra odločitev za soseda, še ne pomeni, da bo pomagalo tudi vam.

Upoštevajte tudi: rezultati vaših prijateljev, ki so vidni čez nekaj tednov ali mesecev, niso vedno dolgoročni. Namesto da bi se primerjali z drugimi, se osredotočite na poslušanje svojega telesa in jejte zmerno, v slogu, ki vam ustreza, in ugotovili boste, da bo bolj preprosto, kot si mislite.

Nadzirajte svojo željo po hrani

Pice vam ni treba preklinjati do konca življenja – zavedati se morate le, kako pogosto in koliko jeste. Če še naprej jeste hrano, ki jo imate radi, in ne stradate, lahko lažje nadzorujete svoje hrepenenje po njej. Nobena hrana, ki jo uživate, ne sme imeti negativne konotacije; namesto tega bi jo morali uživati ​​zmerno, seveda, medtem ko redno telovadite.

Držite se svojega načrta

Če ste bili kdaj na strogi dieti in ste želeli uživati ​​v restavraciji ali na rojstnodnevni zabavi, veste, kako težko se je izogniti prepovedani hrani ali na meniju najti nekaj drugega, kar bi lahko zamenjalo to hrano. Vendar ni nujno, da je tako: svojega načrta se lahko držite v vsaki situaciji.

Uživajte v koščku rojstnodnevne torte - brez krivde! Pomembno je biti zmeren in zagotovo je preprostejše, kot si mislite. Če se vam zdi, da se ne najdete v zmernosti, je dobro poiskati strokovnjaka za prehrano in vprašati za strokovno mnenje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije