FAT BURNERJI

Zakaj so topilci maščob nevarni

Topilci maščobe ali fat burnerji naj bi delovali tako, da pospešijo presnovo in prek biokemičnih mehanizmov pripomorejo k razgradnji maščob.
Fotografija: Noben topilec maščob ni nenevaren, organ ki je najbolj na udaru, so jetra.FOTO: Arhiv Polet/Ere
Odpri galerijo
Noben topilec maščob ni nenevaren, organ ki je najbolj na udaru, so jetra.FOTO: Arhiv Polet/Ere

Lista topilcev maščob je dolga, nepregledna in praktično popolnoma zunaj zdravniškega nadzora. 

image_alt
Maščoba izgoreva, mi pa ne

Če natančneje pogledamo področje topilcev maščob, se zdi vse podobno področju dopinga. Kar deluje, je zdravstveno nevarno, če pa ni nevarno, pa ne deluje.

Je zapravljanje časa, energije in denarja. Zato postanite raje sam svoj topilec maščobe. Malo manj na krožnik, pa v klanec, med drevesa, na travnike. Življenje je tam in ne v tabletkah. Zraven pa si privoščite kakšno kavico.

Ta tudi v zmernih odmerkih, preden vam začne srce premočno razbijati v prsnem košu, nekoliko pripomore k topljenju maščob.

Zakaj so topilci maščob nevarni?

Noben topilec maščob ni nenevaren, organ ki je najbolj na udaru, so jetra. Topilci maščob ne prizanašajo niti srcu. Pri motnjah srčnega ritma, zlasti pri ambicioznih športnikih, ki bi bili radi vitki, je nujno pomisliti na prikrito uporabo topilcev maščob.

image_alt
Rojeni med letoma 1950 in 1980 - tole morate obvezno prebrati

Ob zelo razširjenem preprodajanju zdravstvenih trditev o dopolnilih s področja športne industrije ni nobenega resnega preverjanja strokovnega znanja. Kdo je odgovoren za zdravstveno škodo?

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije