GIRO 2023

Šok za Rogliča še pred štartom Gira

Primož Roglič zaradi covida-19 ostal še brez dveh pomočnikov.
Fotografija: Primož Roglič na višinskih pripravah na Tenerifih. FOTO: Jumbo Visma
Odpri galerijo
Primož Roglič na višinskih pripravah na Tenerifih. FOTO: Jumbo Visma

V soboto se v Fossacesiji začne že 106. dirka po Italiji. Na letošnji rožnati pentlji je Primož Roglič favorit številka ena. Rogič je bil že enkrat na stopničkah te prestižne tritedenske dirke, leta 2019 je zaostal samo za Ekvadorcem Richardom Carapazom in Italijanom Vincenzom Nibalijem.

image_alt
Višarje bodo kot Planica

Letos je njegov glavni nasprotnik mladi Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step).

Ampak, ko smo že mislili, da je Evenepoel edini Rogličev nasprotnik na poti proti zmagi, smo pozabili na že pozabljeni covid-19. Da, še vedno kroži med nami in redči športne vrste na največjih tekmovanjih. 

Prav zaradi covida-19 sta brez mesta med osmerico v moštvu Jumbo Visma ostala Nizozemec Robert Gesink in Norvežan Tobias Foss, je nizozemsko moštvo sporočilo na Twitterju.

Že marca je odpadel Nizozemec Wilco Kelderman, ki ga je zamenjal Američan Sepp Kuss. Zdaj pa bosta na Giru namesto Gesinka in Fossa nastopila Nizozemec Jos van Emden in Avstralec Rohan Dennis.

Dennis, nekdanji svetovni prvak v kronometru, bo zamenjal aktualnega svetovnega prvaka v tej disciplini Fossa, medtem ko bo van Emden skušal nadomestiti Gesinkove izkušnje na tritedenskih dirkah.

Ob Kussu, van Emdnu in Dennisu bodo ob Rogliču na Giru nastopili še rojak Jan Tratnik, Italijan Edoardo Affini, Nemec Michel Hessmann ter Nizozemec Koen Bouwman.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije