KOLO DNEVA 13

Predstavitev kolesa: Specialka, ki ima vse, kar imajo najdražje

Moderna specialka mora imeti disk zavori in vsi kabli morajo biti nevidni.
Fotografija: Ridley Fenix SLiC FOTO: Arhiv proizvajalca
Odpri galerijo
Ridley Fenix SLiC FOTO: Arhiv proizvajalca

Ridley Fenix Slic je specialka, ki ima vse, kar imajo »najdražje.« To pomeni, da je okvir iz dobrega karbona, da ima kolutni zavori, da so vsi kabli in pletenice znotraj, torej, skriti, v okvirju. Tako veleva današnja moda, pač. 

image_alt
Predstavitev električnega kolesa: Lepotec za v službo

»Ridley Fenix Slic je vsestransko cestno kolo, ki ponuja vrhunsko razmerje med odličnimi voznimi lastnostmi, nizko težo, togostjo, vzdržljivostjo in udobjem. Kolo je nadvse primerno za vse tiste, ki si želijo udeležiti dirk in udobja na daljših vožnjah.« Razlaga trgovec, ki že vrsto let uvaža to zdaj že legendarno belgijsko znamko koles.

Specialka Ridley Fenix Slic je plod daljšega razvoja skozi tri generacije endurance koles. V letu 2012 so pri pro tour ekipi Lotto Soudal izrazili željo po vsestranskem kolesu, ki bi se odlično odrezalo na tlakovcih. Tako se je rodil Ridley Fenix, ki v sebi zahvaljujoč popolnoma notranji napeljavi kablov združuje nizek aerodinamični odtis in udobje v enem, brez, da bi pri tem prihajalo do izgub moči pri prenosi kolesarjeve moči na pedala.

Zadnji trikotnik kolesa je razvit z mislijo na udobje, kar je inženirjem uspelo z uporabo vitkih cevi, sedežno oporo premera 27,2 mm in ukrivljeno zgornjo cevjo. Cena: 2.155 evrov.

image_alt
Električna specialka z ravno balanco

Lastnosti kolesa:

Okvir: Ridley FENIX SLiC Disc Carbon
Oprema: Shimano 105 Disc 2x11p
Obročniki: Shimano RS171 DB Alloy
Kit: Krmilo: 4ZA Cirrus, 4ZA Stratos
Plašči: Vittoria Zaffiro Pro
Velikosti: XS, S, M, L, XL
Barva: 30BS (Bela/Zlata/Črna)

image_alt
Žensko mestno električno kolo za vsakdan

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije