ENERGIJA

Najcenejše živilo, ki da največ energije je ...

Nutricionistka je razkrila najbolj podcenjeno hrano, ki jo uživa vsak dan, da bi si dvignila raven energije.
Fotografija: Pri nakupu suhih sliv preverite, ali imajo dodane sladkorje, na voljo pa so različne možnosti, kako jih lahko vključite v vsakodnevno prehrano.FOTO: Arhiv Slovenske novice/Shutterstock 
Odpri galerijo
Pri nakupu suhih sliv preverite, ali imajo dodane sladkorje, na voljo pa so različne možnosti, kako jih lahko vključite v vsakodnevno prehrano.FOTO: Arhiv Slovenske novice/Shutterstock 

Mnogi imamo natrpane urnike in se na vse načine trudimo, da nam sredi dneva ne bi padla glava.

image_alt
Goveje srce? Najboljši proteini – ki jih verjetno ne jemo

Proti temu stanju pa se največkrat borimo z drugo ali tretjo kavo, kar pa ni najboljša rešitev. Namesto kave, katere prekomerno uživanje lahko povzroči glavobole, težave s spanjem in tesnobo, nutricionistka Lauren Manaker na spletni strani CNBC, priporoča suhe slive.

Znano je, da suhe slive dobro vplivajo na prebavni sistem telesa, dobre pa so tudi kot vir energije v obliki naravnih sladkorjev, saj ne povzročajo hitrega dviga krvnega sladkorja.

Živila, bogata s sladkorji, povzročijo, da raven krvi najprej naraste, nato pa strmoglavo pade, kar povzroči utrujenost. Živila z nizkim glikemičnim indeksom, kot so suhe slive, zagotavljajo telesu dolgotrajnejšo energijo.

Dodaten bonus je dejstvo, da je študija iz leta 2022 pokazala, da lahko redno uživanje suhih sliv pomaga ohraniti kosti v starosti.

image_alt
Danes se začne post. Ampak, zakaj nam je to treba?

Kako zaužiti več suhih sliv

Pri nakupu suhih sliv preverite, ali imajo dodane sladkorje, na voljo pa so različne možnosti, kako jih lahko vključite v vsakodnevno prehrano.

Smuti s suhimi slivami

Za jutranji smuti zmešajte štiri izkoščičene suhe slive z eno zamrznjeno banano, kančkom limonine lupinice, zamrznjenimi breskvami, zamrznjenimi izkoščičenimi češnjami in pol skodelice ovsenega ali drugega mleka.

image_alt
11 naravnih načinov za lajšanje astme

S temno čokolado

Na pari stopimo temno čokolado, vzamemo pet suhih sliv in jih pomočimo v čokolado ter vse skupaj pustimo nekaj ur. Tako boste dobili sladico, polno vlaknin in antioksidantov.

V piščančji solati

Obstaja veliko receptov za piščančjo solato in dober način, da jo izboljšate in presenetite vse okoli sebe, je, da dodate nekaj drobno sesekljanih suhih sliv.

200 gramov suhih sliv brez koščic stane 3 evre.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije