TOUR FAMMES 2023

Edina Slovenka na Touru je morala zaradi padca odstopiti z dirke

Slovenska kolesarka Špela Kern (Cofidis) je morala zaradi posledic padca v drugi etapi predčasno končati dirko po Franciji, je sporočila na Instagramu.
Fotografija: Žal je Špela Kern predčasno zaključila svoj prvi Tour. FOTO: Cofidis Instagram 
Odpri galerijo
Žal je Špela Kern predčasno zaključila svoj prvi Tour. FOTO: Cofidis Instagram 

Na ženskem Touru je bila včeraj druga etapa. V deževnih razmerah je prišlo do številnih padcev, v enem od teh pa si je 33-letna Slovenka poškodovala desno zapestje.

image_alt
Začel se je tudi ženski Tour. Prva zmaga belgijski državni prvakniji Lotte Kopecky

Ponedeljkovo etapo od Clermont-Ferranda do Mauriaca (151,7 km) je zaznamovalo precej padcev na spolzkem cestišču. Okoli 50 km pred ciljem je bila v enem od teh udeležena tudi Špela Kern, ki jo je po tleh odnesla Kanadčanka Alison Jackson, sicer zmagovalka Pariz-Roubaixa.

Triintridesetletna članica Cofidisa je sicer nadaljevala etapo, jo končala pri dnu na 147. mestu, naslednji dan pa uradno sklenila svoj prvi nastop na Touru. Kern je bila v skupnem seštevku 140. s skoraj pol ure zaostanka.

Še slabše jo je odnesla Nizozemka Eva van Agt, ki se je na spustu nekaj kilometrov pred ciljem po padcu zaletela v varnostno ograjo. Zaradi številnih odrgnin in pretresa možganov so jo morali prepeljati v bolnišnico, je sporočila njena ekipa Jumbo-Visma.

V skupnem seštevku po dveh etapah vodi Belgijka Lotte Kopecky, ki ima 49 sekund naskoka pred Nemko Liane Lippert.

Danes kolesarke čaka tretja etapa med krajema Collonges-la-Rouge in Montignac-Lascaut, dolga 147 kilometrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije