TOUR FAMMES 2023

Drama na ženskem Touru se nadaljuje

Pravijo, da je žensko kolesarstvo veliko bolj zanimivo od moškega. Na ženskem Touru je bila spet drama do zadnjih 100 metrov.
Fotografija: Julie Van de Velde je zrežirala pravo dramo v 3. etapi. FOTO: Jeff Pachoud 
Odpri galerijo
Julie Van de Velde je zrežirala pravo dramo v 3. etapi. FOTO: Jeff Pachoud 

Belgijka Lotte Kopecky (Worx Protime) je po tretji etapi ženske dirke po Franciji še povečala vodstvo v skupnem seštevku. Zasedla je tretje mesto, si priborila štiri bonifikacijske sekunde in bila še dve sekundi hitrejša od Nemke Lianne Lippert, ki tako zdaj za njo zaostaja 55 sekund.

image_alt
Edina Slovenka na Touru je morala zaradi padca odstopiti z dirke

V razgibani, 142 kilometrov dolgi etapi s ciljem v Montigniacu sta dvojno zmagoslavje zabeležili nizozemski kolesarki. Lorena Wiebes, sicer moštvena kolegica vodilne v skupnem seštevku, je bila v sprintu močnejša od bolj slavne rojakinje Marianne Vos.

Dramo tretje etape je zrežirala Belgijka Julie Van de Velde, ki je 49,4 km pred ciljem napadla na klancu, odločena, da sama pride vse do cilja. Čeprav je kazalo, da je njen beg strel v prazno, smo iz kilometra v kilometer dobivali občutek, da pa le ni bil strel v prazno. Vseskozi je bila okoli minute pred pelotonom in bližje, ko so bile kolesarke cilju, dlje je bila Julie. Ujeli so jo 100 metrov pred ciljem! Potem, ko smo vsi stiskali pesti, da bi ji veliki beg le uspel.  

Ni zmagala, niti nit bila med prvimi. Peloton jo je pogoltnil, vendar za v uteho je prevzela pikčasto majico. Danes je na vrsti 4. etapa, spet zahtevna, sila hribovita.

Edina slovenska predstavnica na dirki Špela Kern etape ni začela, saj je v drugi etapi padla in se poškodovala, zato je morala odstopiti.

 Lorena Wieber je bila najhitrejša v sprinterskem obračunu. FOTO: Jeff Pachoud 
 Lorena Wieber je bila najhitrejša v sprinterskem obračunu. FOTO: Jeff Pachoud 

Lotte Kopecky ostaja v rumenem. FOTO: Jeff Pachoud
Lotte Kopecky ostaja v rumenem. FOTO: Jeff Pachoud

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije