POPOTNIK

Danec Thor obredel svet in se po desetih letih vrnil domov

Danec, ki trdi, da je v zadnjem desetletju brez letenja obiskal vseh 203 držav sveta, se je v sredo vrnil domov.
Fotografija: Kljub desetletju, ki ga je preživel na poti, je Pedersen ostal v zvezi s svojo partnerko. FOTO: Instagram Photo/Afp 
Odpri galerijo
Kljub desetletju, ki ga je preživel na poti, je Pedersen ostal v zvezi s svojo partnerko. FOTO: Instagram Photo/Afp 

Torbjorn Pedersen se je v dansko pristaniško mesto Arhus vrnil s kontejnersko ladjo, potem ko je maja letos obiskal Maldive in s tem izpolnil cilj, ki si ga je zadal, ko je začel svojo pot 10. oktobra 2013.

image_alt
Manj kot 10.000 korakov na dan odžene zdravnika stran

44-letni Pedersen, znan tudi pod vzdevkom Thor, je pot okoli sveta opravil izključno z vlaki, avtobusi, ladjami ali celo peš, nikoli pa ni najel avtomobila, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Svoj epski podvig je bil nekdanji pripadnik mirovnih sil ZN prisiljen začasno ustaviti leta 2020, ko je po izbruhu pandemije covida-19 dve leti preživel v Hongkongu. Ko so se meje znova odprle, se je Danec podal naprej na pot v Oceanijo.

Kljub desetletju, ki ga je preživel na poti, je Pedersen ostal v zvezi s svojo partnerko. Ta ga je v tem času obiskala 27-krat, med enim obiskom pa jo je tudi zaprosil. Načrte o poroki je sicer prekrižala pandemija, zaradi česar sta si obljubila zvestobo kar prek spleta.

Guinnessova knjiga rekordov Britanca Grahama Hughesa prepoznava kot prvega, ki je prepotoval ves svet, ne da bi stopil na letalo, a se je za razliko od Pedersena vmes dvakrat vrnil domov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije