ŽGANJE

Ali veš, zakaj je dobro piti šnops

Pitje žganja ni le nekakšen dokaz moškosti, niti če pijete kakovostno žganje statusni simbol ...
Fotografija: Škarjevi, oz. po domače Urškinovi, kuhajo izvrstno domače žganje. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Škarjevi, oz. po domače Urškinovi, kuhajo izvrstno domače žganje. FOTO: Dejan Javornik

Pitje žganja lahko prinese tudi številne koristi za zdravje – seveda, če z njim ne pretiravate.

image_alt
Ni vam treba v penzijo, če tega ne želite: 10 japonskih nasvetov za daljše življenje

Če vas torej vaša boljša polovica ali kdor koli napade zaradi pitja žganja, ji predstavite enega od teh argumentov.

Podaljšuje pričakovano življenjsko dobo. Prekomerne količine žganja in katerega koli drugega alkohola vam bodo zagotovo skrajšale življenjsko dobo, zmerne količine pa jo lahko podaljšajo, in to zato, ker antioksidanti pomagajo v boju proti radikalom, ki so glavni vzrok staranja.

Lajša stres. Če ga pijete v zmernih količinah, žganje deluje na živčni sistem, zato vas sprošča. Ponavljamo, le če ga pijete v zmernih količinah, zmanjšuje tveganje za možgansko in srčno kap.

Odlično pri žganju je, da preprečuje nastajanje holesterolnih oblog v srčno-žilnem sistemu in pomaga zmanjšati količino holesterola, vse to pa na koncu drastično zmanjša tveganje za srčni infarkt in možgansko kap, pomaga pri preprečevanju prehladov.

image_alt
Je človek pri 35-ih res že star

Verjetno niste vedeli, da je žganje lahko odličen sirup proti kašlju. Prav tako alkohol pomaga uničiti vse bakterije v grlu. Najboljši učinek boste dosegli, če ga zmešate s toplo vodo in limono. Tukaj je odličen argument - za razliko od gaziranih in celo nekaterih naravnih sokov je žganje nizkokalorični alkohol! S pitjem žganja znižujete holesterol v krvi in ​​se ne zredite. In še bi lahko naštevali ... Ampak, vedno bomo dodajali opomnik: V zmernih količinah!

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije