TREBUŠNA MAŠČOBA

6 trikov, kako se v 6-dneh znebimo šlaufkov

Najprej se naredijo maščobne blazinice, ki pa, če ne posredujemo pravočasno, postanejo blazine, oziroma šlaufi po domače.
Fotografija: Odpovejte se kavi, alkoholu, predelani hrani in sladkorju. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Odpovejte se kavi, alkoholu, predelani hrani in sladkorju. FOTO: Shutterstock

Poznamo zgodbice o šlaufkih okoli pasu. Romantični so vse dokler jih sami nimamo, kajne? Najprej je dobro vedeti, kaj je maščoba na trebuhu, pa tudi o nekaterih nevarnostih, ki jih predstavlja, se je modro podučiti.

image_alt
Japonci so izumili čips, ki ga spijemo

Maščoba na trebuhu - v medicinskem smislu visceralna maščoba - je najnevarnejša maščoba. Ta smrtonosna - če je je preveč - maščoba se nabira v predelu trebuha in obdaja naše organe.

Natančneje: visceralna (globoka, trebušna, notranja ali debla) maščoba je vrsta maščobnih oblog, ki se ne kopičijo okoli podkožnih plasti telesa, temveč okoli vitalnih organov trebušne votline. Prisotna je v telesu vsakega človeka in ščiti organe pred morebitnimi zunanjimi poškodbami, jih ogreje in je v resnici rezervni vir hrane, energije, ki se bo uporabljala v nujnih primerih.

6 osnovnih trikov, ki pomagajo v boju proti šlaufkom

1. Čim manj soli. Zaradi uživanja velike količine slane hrane se v telesu zadržuje odvečna voda. Zato se izogibajte soli in hrani z veliko natrija.

2. Ogljikovi hidrati na minimumu. Testenine in kruh, zmanjšajte na jedilniku, če želite izgubiti odvečno maščobo na trebuhu. Jejte hrano, ki je bogata z beljakovinami.

3. Izgibajte se mleka. Obožujete mleko in ga popijete več kot pol litra na dan? To je lahko eden od razlogov, zakaj ste nenehno napihnjeni. Zmanjšajte vnos mleka in raje pojejte jogurt ali nekaj rezin trdega sira.

4. Pekoče začimbe. Močno začinjena hrana povzroči povečano izločanje kisline v želodcu in povzroča draženje, kar pa vam ne bo pomagalo pri izgubi maščobnih oblog. Raje izberite sveže začimbe, ki so blažjega okusa.

5. Odpovejte se kavi, alkoholu, predelani hrani in sladkorju. Ta živila v času te diete ne smejo biti del vaše prehrane, saj ne pomagajo pri topljenju maščob, temveč pospešujejo njihovo kopičenje in zadrževanje v telesu.

6. Izberite pravo sadje. Čeprav gre za zdravo sadje, se izogibajte jabolkom in hruškam, saj vsebujejo več fruktoze, zato jih želodec težje prebavi. Jejte agrume in jagode.

Moramo dodati popravek k naslovu; ne garantiramo, da vam bo v šestih dneh uspelo odpraviti šlaufke, garantiramo pa lahko, da jih ne boste dobili, če se boste uporabili teh osnovnih šest trikov.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas