DELOINDOM

Odprta vrata: S spominom na prejšnje generacije

Stanovanje v pritličju več kot 350 let stare kmečke hiše po prenovi ustreza sodobnim bivalnim zahtevam, a hkrati odstira spomine in zgodbe prejšnjih generacij.
Fotografija: Arhitekt Jan Šimnovec, ki je zasnoval prenovo in interier, je za ta projekt prejel nagrado Meseca oblikovanja v kategoriji zasebni interier leta. FOTO: Osebni Arhiv Arhitekta
Odpri galerijo
Arhitekt Jan Šimnovec, ki je zasnoval prenovo in interier, je za ta projekt prejel nagrado Meseca oblikovanja v kategoriji zasebni interier leta. FOTO: Osebni Arhiv Arhitekta

»Prostori prvotnega stanovanja v hiši so delovali kot samostojne funkcionalne enote, ki smo jih želeli združiti v skupen bivalni prostor. Nekdanjo črno kuhinjo in bivalni prostor (nekoč imenovan hiša) smo povezali z delnim umikom stene,« pojasnjuje arhitekt Jan Šimnovec. Drugod ni bilo večjih gradbenih posegov ali rušitev. Nadomestili so zgolj prvotna vrata, skozi katera se je prehajalo med prostori. Namesto teh so naredili velike obokane prehode, ponekod brez vrat, ponekod pa s skritimi drsnimi vrati.

 

Arhitekt Jan Šimnovec, ki je zasnoval prenovo in interier, je za ta projekt prejel nagrado Meseca oblikovanja v kategoriji zasebni interier leta. Več na deloindom.si. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije