UPORABNO
Z zvezdo med mesarji o tem, kaj je zares dobra velikonočna šunka
Kaj sploh je lahko velikonočna šunka, kakor rečemo vsemu povprek, kar se v tem času znajde na mizi?
Odpri galerijo
Miran Ivanetič iz Črnomlja je zvezda med mesarji; on je tisti, ki Binetu Volčiču dobavlja svinjske rilce, o katerih so pisali tudi onstran luže. Ampak da malo uravnotežimo: Ivanetič sploh ni zvezdniški tip, in če reče, da izbira kuharje, s katerimi bo delal, to počne zato, ker se hoče vsakemu posvetiti individualno, in to mu zdaj uspeva početi samo za Volčiča in Janeza Bratovža, pa še nekatere druge »fante«, ki jih meso zanima bolj poglobljeno kot samo nekaj, kar vržeš v lonec.
V tem letu bomo Mirana še večkrat povprašali to in ono o mesu, za začetek pa smo se posvetili velikonočnemu programu. Kose, ki pridejo prav v ta namen, je lepo razvrstil na tnalce v mesariji in pouk se je začel. Namreč: če bi si radi letos sami pripravili šunko in nimate ambicij po kosih, večjih od približno dveh kilogramov, je ravno še čas, da se lotite dela.
Branje nadaljujte tukaj.
V tem letu bomo Mirana še večkrat povprašali to in ono o mesu, za začetek pa smo se posvetili velikonočnemu programu. Kose, ki pridejo prav v ta namen, je lepo razvrstil na tnalce v mesariji in pouk se je začel. Namreč: če bi si radi letos sami pripravili šunko in nimate ambicij po kosih, večjih od približno dveh kilogramov, je ravno še čas, da se lotite dela.
Branje nadaljujte tukaj.