RECEPT
Veste, kako pripraviti tapiokin puding?
Tapioko lahko kupimo v obliki kroglic, iz katerih pripravimo različne kreme, tudi okusen puding.
Odpri galerijo
Manioka oziroma njeni gomolji kasava so precej uporabna rastlina. Gomolje lahko skuhamo in uporabimo kot krompir, lahko jih pečemo v pečici skupaj z drugo zelenjavo, zlasti s korenovkami in gomoljnicami. Pred pečenjem jih nekoliko skuhamo. Še bolj kot gomolji je pri nas priljubljena moka iz tapioke, tudi škrob. Da bi se čim bolj približali okusu in potrebam sodobnega potrošnika, so iznajdljivi proizvajalci naredili kroglice, ki jih proizvajajo iz posušenih gomoljev. Pripravne so za puding, s katerim odlično nadomestimo industrijsko pripravljenega. Zlasti je to priročno za ljudi, ki ne smejo uživati glutena.
Za 4 osebe:
100 g kroglic tapioke
40 g riževega slada v prahu
40 g naribanega kokosa
700 ml kokosovega mleka
1 lonček sladke smetane
2 granatni jabolki
1 skodelica gostega sadnega sirupa
Kroglice tapioke namočimo v kokosovem mleku za eno uro. Dodamo rižev slad, nariban kokos in kuhamo, dokler se ne zgosti. Vmes večkrat premešamo. Medtem stepemo sladko smetano in očistimo granatna jabolka. Polovico izločenih semen pomešamo s sadnim sirupom, ki ga razporedimo na dno skodelic. Kot drugo plast naložimo tapiokin puding. Okrasimo s stepeno sladko smetano, sirupom in granatnim jabolkom.
100 g kroglic tapioke
40 g riževega slada v prahu
40 g naribanega kokosa
700 ml kokosovega mleka
1 lonček sladke smetane
2 granatni jabolki
1 skodelica gostega sadnega sirupa
Kroglice tapioke namočimo v kokosovem mleku za eno uro. Dodamo rižev slad, nariban kokos in kuhamo, dokler se ne zgosti. Vmes večkrat premešamo. Medtem stepemo sladko smetano in očistimo granatna jabolka. Polovico izločenih semen pomešamo s sadnim sirupom, ki ga razporedimo na dno skodelic. Kot drugo plast naložimo tapiokin puding. Okrasimo s stepeno sladko smetano, sirupom in granatnim jabolkom.