RECEPT

Špinačni špecli

Špecli so domače testenine, ki jih pripravimo iz moke in po želji s poljubnimi zelenjavnimi dodatki, uporabimo pa jih kot zakuho v juhi, prilogo ali samostojno jed.
Fotografija: FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
FOTO: Thinkstock

Testenine so pogosta zakuha za juho. V trgovini ali na tržnici ponujajo različne rezance in ribane kaše, vse to pa lahko pripravimo tudi sami. Za dobre jušne rezance potrebujemo nekaj izkušenj, zato se jih običajno lotijo le prekaljene gospodinje, navadni vlivanci pa ne zahtevajo posebnega znanja. Tekoče zmešamo jajca in moko ter sol, lahko dodamo tudi malo mleka in maso počasi vlivamo v juho. Malo bolj gosti so špecli, ki jih lahko ponudimo kot samostojno jed ali prilogo k mesu. Zraven seveda spadajo poljubne polivke, bodisi mesne ali zelenjavne, ter solata. Za pripravo špeclov lahko kupimo poseben ribežen oziroma cedilo, skozi katero potiskamo testo, ki v svaljkih pada v juho.

Recept najdete tukaj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije