RECEPT
Sendvič s piščancem in gobami
Za zgodnjo večerjo pripravimo sendvič s piščancem, ki ga obogatimo z gobami in svežo zelenjavo.
Odpri galerijo
Sendvič je zelo priročen obrok za na pot, v službo ali šolo, saj ne potrebujemo pribora, da bi ga pojedli. Seveda si ga privoščimo tudi doma, v tem primeru ga lahko še bolj bogato obložimo, pripravimo pa lahko toplega. Poleg dobrega kruha ne smejo manjkati namazi, po želji suhe mesnine ali popečeno sveže meso, nepogrešljiva sestavina je sveža zelenjava, ki popestri okus.
Pogosto se v sendviču znajdejo namazi iz zelenjave, žitaric ali stročnic, kot je humus iz čičerike, pa tudi iz svežih sirov. Za pripravo ni nobenih omejitev, pazimo le, da se okusi sestavin med seboj ne tepejo.
Za 4 osebe:
300 g piščančjega fileja
100 g šampinjonov
4 štručke
nekaj listov solate
2 paradižnika
pest rukole
nekaj listov solate
pest oliv
sol, olje, poper
Piščanca narežemo na tanke rezine, solimo in zlato rjavo prepražimo na olju. Preložimo v drugo posodo in na istem olju popražimo očiščene, na lističe narezane šampinjone. Meso in gobe stresemo skupaj, popramo, premešamo in naložimo na polovico štručke. Obložimo z na tanke rezine narezanim paradižnikom, listi solate, rukolo in olivami ter pokrijemo z drugim kosom kruha. Piščančji sendvič lahko ponudimo topel ali hladen.
300 g piščančjega fileja
100 g šampinjonov
4 štručke
nekaj listov solate
2 paradižnika
pest rukole
nekaj listov solate
pest oliv
sol, olje, poper
Piščanca narežemo na tanke rezine, solimo in zlato rjavo prepražimo na olju. Preložimo v drugo posodo in na istem olju popražimo očiščene, na lističe narezane šampinjone. Meso in gobe stresemo skupaj, popramo, premešamo in naložimo na polovico štručke. Obložimo z na tanke rezine narezanim paradižnikom, listi solate, rukolo in olivami ter pokrijemo z drugim kosom kruha. Piščančji sendvič lahko ponudimo topel ali hladen.
Pogosto se v sendviču znajdejo namazi iz zelenjave, žitaric ali stročnic, kot je humus iz čičerike, pa tudi iz svežih sirov. Za pripravo ni nobenih omejitev, pazimo le, da se okusi sestavin med seboj ne tepejo.