ODPRTA KUHINJA

Pohane šnite z lisičkami

Ocvrte kruhove rezine tokrat v slani različici, obložene z gobami, ki jih že pridno nabirate po gozdovih.
Fotografija: FOTO: Tomo Jeseničnik
Odpri galerijo
FOTO: Tomo Jeseničnik

Da bomo prebrano o porabi starega kruha lahko udejanjili, nam je Ana Šušteršič iz Hiše kulinarike Jezeršek postregla z zelo dišečim receptom: »'Pohane šnite' so se razvile v času, ko kruha ni več primanjkovalo, vendar je bil spomin na pomanjkanje tega živila še vedno živ. Gospodinje so bile kreativne in so iz njega ustvarile bogato jed za otroke in druge družinske člane. Pohane šnite so v mleko in jajca potopljene kruhove rezine, ocvrte v olju. Običajno so jih nato bogato potopili v kristalni sladkor in zraven postregli jabolčni, rabarbarin ali češpljev kompot. Tako so marsikomu ostale kot nostalgičen spomin na boljše čase.«

Berite dalje na Odprti kuhinji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije